onsdag 31 oktober 2012

Halloween LO

Traditionen att fira Halloween är ganska ny i Sverige. När barnen var små firade vi det årligen genom lite halloweenfester, där barnen fick klä ut sig.
Ostduk mot den svarta cardstocken ger lite spindelvävskänsla. Har stämplat cirklar med svart gesso, med hjälp av en kork till en gammal limtub.
 Echo Parks - Chillingworth Manor, paperpad med stickers passar perfekt till Halloween LO s.
Om det ringer på din dörr, blir det godis eller bus?
Katja/ MezzaNotte



tisdag 30 oktober 2012

Buuuu...

....så är det dags återigen för denna ganska nya tradition här i Sverige, Halloween. För, emot? det är väldigto lika vad man tycker om detta amerikanska påfund men nog är det roligare att scrappa foton från en halloween-fest än från kyrkogården på massa gravlyktor? så scrapmässigt vinner ju Halloween över All Helgona men i övrigt? 

Om du är en av de som tänker "fira" halloween, kanske ha en halloweenfest eller bara dekorerar lite hemma med pumor och spindelnbät så kommer här lite inspiration:

Nu eldar nog många av oss ljus för att lysa upp i mörkret och varför inte dekorera tändsticksaskarna för att matcha:






Papper:

Dekorationer:


Trick or treat?

//Hanna/Fnyz

måndag 29 oktober 2012

Glitz

Jag vill bara visa vilka härliga produkter vi har fått in i webshopen från Glitz, här följer en liten bildkavalkad. Klicka gärna på bilden för att komma direkt till webshopen :)

Ha en härlig dag!














Hoppas du hittar något som du tycker om!


Endast 18 kr per paket i frakt oavsett vikt
(gäller ej vid beställning av verktyg)

lördag 27 oktober 2012

Minialbum med Prima Craftsman

Min farmor börjar bli gammal och senildement och behövde muntras upp nu när hon är iväg på en korttidsplats på ett äldreboende. Jag bestämde mig därför för att göra ett enkelt litet minialbum med bilder från försommaren. För att inte förvirra hennes synintryck har jag enbart dekorerat insidan med mönstrat papper, bakgrundsstämplar, fotografier och textremsor. Jag tänkte jag skulle visa er ett par uppslag ur den.
 

fredag 26 oktober 2012

Välkommen som inspiratörer!

Vi skulle vilja välkomna och än en gång ställa frågan till följande tre kortmakerskor, vill ni vara en del av En liten butiks Inspiratörsteam?

Vi önskar också tacka alla härliga scrappare som skickat in en ansökan och det är ett tufft val att göra ni är alla alldeles fantastiskt duktiga! Tack för visat intresse :)


Deaduntildark

monica66

pysselbus

Maila gärna ett litet mail till scrappa@enlitenbutik.net så kontaktar vi dig inom kort.

Välkomna till En liten butiks inspiratörsteam!

torsdag 25 oktober 2012

Tackpåse med Maja Design

Jag passade på att göra en liten tackpåse med de härliga papperen från Maja Design och bakers twine. En tutorial till hur man gör påsen hittar man här.

onsdag 24 oktober 2012

Scrapträff i Mörrum


Varmt välkommen till Mörrum för en härlig Scrapdag.

Plats: Hockeystugan på Jössa i Mörrum (be om vägbeskrivning så skickar jag :))

Datum: söndagen den 4 november
 

Anmälan sker senast den 29 oktober och betalning sker på plats!

...

Klockan: 10:00 - 19:00

Kostnad: 120 kronor - ingår lokal, fika och snacks under dagen (finns möjlighet att värma och laga mat på plats om du önskar)

En liten butik visar bandanateknik och har försäljning under dagen.

Nybörjare eller känner någon som är?Om du är nybörjare och aldrig har scrappat tidigare är du varmt välkommen mellan 11:00 - 12:00 för att få den första upplevelsen med scrapbooking och kortmakeri. Det du får göra under denna tid är att påbörja ett julkort. Material får du på plats. Vill du sedan stanna och fortsätta ditt skapande så kommer En liten butik att finnas på plats och kan erbjuda enklare startkit under dagen och då betalar du 65 kronor för resten av dagen, betalas på plats. ANMÄLAN KRÄVS, se nedan...

Vardags-, elit- eller hobbyscrappare?Ta med dina prylar och delta tillsammans med ett glatt gäng scrappare! Det blir goodiebag till alla deltagare, tävlingar kommer att utlysas under dagen och en demonstration. Vi kommer att visa, friviligt att delta, hur man skapar med bandanateknik. Material bjuder En liten butik på.

ANMÄLAN senast den 29 oktober kl. 12:00
Anmälan sker till scrappa@enlitenbutik.net och det är viktigt att du anger om du vill delta på nybörjarpasset. Vi kommer endast genomföra träffen om minst 6 deltagare anmäler sig.

Hoppas du packar dina saker och kommer till Mörrum en sväng i november!

Varmt välkommen och sprid gärna till alla du känner!

Det bästa jag vet..

..är det kakor, scrapping, färg eller vad tror ni?? Nej, faktum är att det allra bästa jag vet är att träna med mina hundar!!De är enormt roligt och utvecklande och särskilt om man tränar för en bra instruktör. Förra helgen hade jag en jätterolig träningshelg med en instruktör från Belgien. Jag går fortfarande på små moln, så skoj var det :-) Nu är ju inte det här en hundträningsblogg ;-) så istället ska jag visa er hur man kan jobba med stenciler och bygga lager på lager:

Jag börjar med att spraya grön mist på vit cardstock, över en stencil med små hål. Jag sprayar inte jämnt över stencilen för då ser det prydligt ut och det gillar jag inte!

Under tiden den torkar gör jag rent min stencil och hänger den på tork. Trots att jag är en riktig kladdmaja så är jag noga med mina stenciler. Om man inte sköljer rent dem fastnar färgen och nästa gång sluter de inte tätt mot pappret och färg letar sig in under.

Nu planerar jag ett lager till med större prickar och för att det skall bli snyggt lägger jag först ett lager med gesso. Jag smetar ut det, ganska tjockt med en spatel.

Nu får det torka. Det här är INTE en snabbgjord layout! Man kan torka gesson med embossing fön men det tar ändå tid. Under tiden blandar jag Granit Stone färg, en färg med "grus" i som även har lite glimmer i sig. Jag blandar med turkos och lite vit acrylfärg. Jag vill att det skall matcha med min mina foton.

Nu lägger jag på granifärgen över en stencil som egentligen är ett ark som det suttit spelmarkörer i. Tryck ordentligt på stencilen så att den tjocka färgen inte letar sig in under hålen.

Så här blev det färdiga resultatet. Det här är en jätterolig färg att jobba med, blir väldigt snyggt med kontrasten och texturen.

Nu placerar jag mina foton där jag vill ha dem. Sedan markerar jag i hörnet under varje foto eftersom jag planerar ytterligare ett lager med en stencil.

Den här gången blir det tjockt med acrylfärg! Nu får det torka...suck...Acrylfärg går utmärkt att torka med embossingfönen men om det är ett tjockt lager med färg kan den bli lite bubblig.

Nu är layouten färdig. Jag dekorerade med chipboard och Journalingkort, tyckte inte det behövdes mer lager med t.ex papper. Snyggare effekt med bara lagren från stencilerna. Jag tycker det är läckert att blanda bokstäver och typsnitt så det ser lite lekfullt och vimsigt ut.





Material från butiken:

Nu är det bara för er att shoppa hem lite grus- och acrylfärg och sätta igång :-)
Ni kommer inte att bli besvikna!!

Embellish Life//Marja

tisdag 23 oktober 2012

Mist och stenciler

Idag ska jag visa en layout där jag använt mister och stenciler. Jag har mistat med två olika färger den orangea hittar ni i detta kit. I det kitet ingår även en helt underbar mörkbrun mist som jag använder massor!

"Cherish this moment"

Jag dekorerade layouten med papper och chipboarddekorationer från Echo Park - For The Record
 Red och stickers från Lilybee.

//Hanna/Fnyz

måndag 22 oktober 2012

Halloweenpåsar

BOOO.....Halloween närmar sig och då är det perfekt med lite gåvopåsar, som man kan ge till sina vänner.
Som ni ser så passar färgad ostduk perfekt på påsarna ;)

På den här påsen har droppat lite Distress ink på.
Den här påsen kommer att bli fylld med en massa gröna wasabinötter.
Den här påsen har inte ännu fått nått innehåll.
 
 
Hoppas du blev lite inspirerad inför kommande Halloween.
Kram Katja
 
Material som kommer från shoppen:
 
 

söndag 21 oktober 2012

Inspiration till oktober månads tävling

Du har väl inte missat att oktober månads tävling pågår för fullt med en härlig skiss gjord av Hanna/Fnyz.
 
Jag satte händerna i de härliga papperen från Lilybee Persnickety och gjorde en lite friare tolkning av skissen. Cirkeln blev ett kluster med olika papper och dekorationer bakom fotot, men cirkelformen finns med där i tårtpapperet. Fjärilarna fick bli färgstänk, gesso, stjärnor och lite bling.
Skynda dig nu och gör en tolkning du med, du har t.o.m. den 25 oktober på dig! :)
Material från butiken
GlimmerMist
Washi tape Roppongi och Shibuya

lördag 20 oktober 2012

Mera ostduk

Igår visade jag ofärgad ostduk. Ostduken är en tunn icke elastisk gasbinda som blivit vanlig inom pysselvärlden. Idag kommer ett par tips om vad du kan gör med den.

Det du kan göra är att färga in den, dutta på med distress ink pad, eller har du distress ink refill så kan du ha i ett par droppar i en minimister flaska  med lite vatten så får du din egen mist. Ha även i lite perfect pearl så får du den lite lätt skimrande. Här har mistat med Distress refill och Tattered angel mist.



Här kan du se hur jag la lite färgad ostduk bakom pappret och öppnade upp en blomma och limmade fast en liten bit ostduk imellan.
 
Du kan även bygga upp yta och strukturer med osduk och gesso. Gesso och lite riven ostduk över. Låt det torka ordentligt, detta kan du med fördel låta torka över natten. Sedan kan du mista och färga in ytan bäst du vill.
 
 Här har jag fäst ostduken med gesso och valt att ha den ofärgad. Droppat lite färg, glimmer glam för att få lite kontrast.
 
Hoppas ni vågar och exprimenterar med ostduken. Det kommer fler tips och alster i bloggen med ostduk, så ni missar väl inte det?
Kram Katja

fredag 19 oktober 2012

Höstkort med ostduk

Har ni sett att vi fått in ostduk in i shoppen? Många säger osteklute och det är på norska. Ostduk är ett material som påminner om gasbinda, fast tunnare. Ostduken är ett tyg man kan använda till att rinna av och pressa osten i. Den har blivit väldig vanlig och syns allt oftare inom pysselvärlden.
På det här kortet har jag helt enkelt klippt ut en bit ostduk och placerat den bakom det lilla kuvertet.

I de små kuverten kan du stoppa en peng eller ett presentkort i.
 
 
Ni kikar väl in i morgon igen, då kommer jag att visa fler möjligheter och tips med ostduken.
 Kram Katja
 
Material och verktyg som jag använt mig av
 
 

torsdag 18 oktober 2012

No Fire Snow

Hej, idag tänkte jag, Hanna/Fnyz, visa lite vad och hur jag gjort med snön som lotta fått in i butiken. Snön (no fire Snow) är jättelätt att använda och man behöver inte ha en massa redskap. Jag använde ett gammalt plastkort (expert tog jag då de gått i konkurs :-D )

Först tänkte jag visa när jag använt snön mer som en slags modelling paste och inte för att få en snöig känsla utan mer för att få lite struktur på min layout.

Jag började med att stryka ut ett lager snö över en stencil från Prima med hjälp av ett plastkort. Sen tog jag bort stencilen och lät snön torka (det tog bara ca 1 timme för det att torka) Man behöver alltså inte göra något för att få snön att bli bullig eller torka utan bara låta den vara en timme så är den klar sen.


Efter att den torkat så mistade jag och dekorerade min layout som jag ville.


"Glipan"


Här ser man en detaljbild på hur knölig och upphöjd snön blir:



Sen gjorde jag ett julkort och ville använda snön som "Ludd" på julstrumpan, här applicerade jag snön med en pensel och duttade dit den på den yta jag ville ha "luddig"

"Dec"


Och så en detaljbild på luddet såklart:


Förutom snön har jag använt:

Papper:

Lilybee Christmas Cheer Peppermint (rödrandigt på kortet)

Echo Park - For the Record 2 red (6*6papper på layouten)


Dekorationer:
Lilybee Christmas Cheer - Cardstock stickers (flaggorna, cirkeln och rektangeln mer "joy" på)
YouDo - dekorpärlor vita  (halvpärlor på både kort och layout)
Artemio - bomullsband Red (rött band på kortet)
Echo Park For the Record - Chipboard Red (Chipboarddekorationer på layouten)


///Hanna/Fnyz