måndag 30 september 2013

Hösten är snart här





Även om vi fortfarande får njuta av vissa varma sommriga dagar så börjar hösten kicka runt hörnet. Glitz sunshine är en underbar färglad serise som funkar både för sommaren men även till de där färgsprakande höstfotona. Här har jag lekt med denna serie samt embossingpulvret enamel ochre. Jag använde pulvret genom en stensil (prima stensilen jag använde ligger inte i webshoppen, dock skulle jag använda denna) och distress ink genom en annan. Blomman är skapad ur samma papperserie men där jag sprayat dem med vatten för att sedan knöglat till dem innan de torkade.

söndag 29 september 2013

Bröllopskort

För ett par veckor sedan fick jag en beställning på ett bröllopskort. Paret har varit tillsammans i närmare 25 år så det fick inte vara all för vitt eller romantiskt. Jag vet inte riktigt vad det blev men här kommer resultatet.

Längst ner hittar du materiallistan! Hoppas du blir lite inspirerad...



Ovan är baksidan av kortet


Ovan är inuti kortet


Hjärtat - glass beads
Hjärtat - mask basic heart
Grattis - dynamo old style
Band - privat
I hjärtat blandat med glass beads - bronze och bronze glass glitter

Ha en bra dag!!

//Lotta



lördag 28 september 2013

You are my sunshine

Nu ska jag visa en layout där jag lekt loss med stickers från stickersarket Glitz - Sunshine, även rubriken är från det arket. 

"You are my sunshine"

 De här tre "flaggorna" är från Kaisercraft-collectibles och sen är det Enamels dots från MME och Basic grey.


Här är ett helt kluster med stickers, de flesta från Glitz-arket men datumstickersen är från Echo Park-Beautiful life. 


De papper jag använt är Fancy Pants - Memoires Captures Panorama och paper padet Echo Park - Perfect Summer



fredag 27 september 2013

KOSA

Jag blev stormförtjust i Linas fina doodlade blommor och jag beslöt mig för att Kopiera Och Stjäla Allt. Jag visar även en annan variant för dig som inte vill doodla.

Det kopierade, doodlade, alstret

Det stämplade alstret.

Distress Paint: Salty Ocean, Mustard Seed, Spiced Marmalade och Forest Moss
De runda stämplarna kommer från Inkadinkado och de är tyvärr slut, men jag tror att det skulle bli galet snyggt med några av dessa Inkadinkadostämplarna istället.



torsdag 26 september 2013

Distressad vintag


Med distresser kan du färga in det mesta. Här jag jag ritat upp en vintag och sedan har jag kört cardstocken genom en embossingfolder från Docraft. Distressad tagen med tattered rose, vintage photo, wild honey och slutligen lite black soot ute i kanterna.



Det är så härligt med distresser att man kan färga in det mesta som här det vita bandet, spetsen och de vita blommorna.


Vita halvpärlor och en knapp från Melissa Frances. Har lagt på lite TackyGlue på blommorna för att doppa dem i det härliga distress dry glitter. Så nu glittrar blommorna härligt.








Ha det gott! kram Katja
 

onsdag 25 september 2013

Grattiskort med Inkagold

Förra helgen skulle jag göra ett grattiskort till granntjejen som fyllde fyra år. Jag hade dock väldigt svårt att hålla fingrarna från mitt nysa pysselgodis som jag beställt från Lotta och bestämde mig för att jag visst kunde slå två flugor i en smäll. Resultatet blev väl inte särskilt fyraårsaktigt, men det var ju trots allt rosa och glitter på så jag tror att jag blev förlåten. ;)

Jag började med att färga in min kortbas med stencilen och DistressInk Picked Raspberry. Sedan stämplade jag med den läckra textstämpeln från Kaiserkraft som jag klippt i tre delar. Stjärnorna är målade med Inka-Gold Silver och bokstäverna och siffran har fått ett lager med Crackle Accent. Sist men inte minst strödde jag lite glitter över det hela som fastnade i de små limduttar jag satt dit med hjälp av en limpenna.


tisdag 24 september 2013

Tekniktisdag: Färglägga med distressrefiller (mååånga bilder)

Hej på er!

Idag kör vi vidare med något som vi kallar för Tekniktisdag. Det är en återkommande punkt i vår planering som inträffar i slutet av varje månad och idag är det min tur att visa er "någon teknik/tips eller liknande" och eftersom det bästa jag vet när det gäller pysslande är färgläggningen av motiv så är det vad jag kommer att visa idag. Jag använder ett flertal olika färgläggningssätt när jag målar mina motiv men numera är det oftast mina Copics jag använder. Idag däremot så har jag gått tillbaka till mina kära distressrefiller - min första kärlek när det gäller färgläggning... :-D

Jag tänkte visa er hur jag färglägger ett av Bildmålarnas julmotiv som kom förra året (vet inte om just detta finns i shoppen men maila Lotta och fråga). Detta är vad du behöver - ett ark akvarellpapper (fin gräng och kolla gärna nog att pappret verkligen är slätt annars får dina motiv gropar och det blir inte bra), en liten kopp vatten, en tunn pensel (jag använder nr 1 och ibland nr 00 för fina detaljer), ett motiv och en vattenfast stämpeldyna och så klart distresser i de färger du vill använda.


Jag börjar med att ta lite färg på penseln och dutta runt kanterna av motivet - till hudfärg använder jag Tattered Rose. 


Jag doppar sedan penseln i vattenkoppen och tar bort all färg som är kvar. Jag drar bort överskottsvatten från penseln på en handduk eller papperstuss och använder alltså bara lite, lite vatten när jag ska jobba ut färgen. Beroende på tjockleken på pappret måste man arbeta olika snabbt. Ju tjockare papper desto mer vatten binder pappret och därmed kan man arbeta färgen längre med tjockare papper då färgen inte hinner torka fast lika fort. Jag jobbar med cirklande rörelser utifrån och in mot mitten av ansiktet. 

För att skapa lite skuggor i ansiktet så lägger jag på färgduttar där jag vill ha lite skugga i färgen Tea Dye och denna färg jobbar jag inte in lika långt i ansiktet eftersom jag bara vill ha skuggan i ytterlinjerna. Små rosor på kinderna kan man göra med flera olika rosa färger, undvik dock Victorian Velvet då den tonar mer på lila när den blir tunt utstruken.


Nu är det dags för klänningen och till den använder jag Brick Red. Många är "rädda" för att måla med röda färger - jag älskar det! På julmotiv finns ingen bättre färg än en mustigt röd färg. Återigen har jag duttat småprickar av färgen där jag vill ha den som mörkast. Jag har även lagt två "veck" på klänningsärmen och ett på klänningen (förutom de som redan fanns).


Jag tvättar ur penseln och jobbar in färgen. När det blir större ytor, som här på klänningen, så kan jag ofta jobba in färgen en bit och sedan sköljer jag ur penseln igen och börjar på nytt i kanten mellan färgen och det vita - då får jag en större färgskiftning mellan det mörka längst ut i kanten och det som jag vill ha ljusast. Det blir tydligt om du tittar på bilden nedan och ser var jag har slutat och sedan tittar på bilden nedanför igen där klänningen är "klar"....


Dessa ljusare fält får man oftast bara om man börjar med ren pensel efter att ha jobbat lite med färgen. På bilden nedan har jag också lagt i lite av den bruna färgen Vintage Photo och jobbat ut så den tonar in i den röda färgen. Jag jobbar nästan uteslutande med dubbla distressfärger för att skapa ett djup i motivet och då menar jag att jag använder en ljusare färg och en mörkare färg som skugga. 


Då var det dags för hästen - och ja, jag missade huvudet till en början... :-) Även här började jag med att dutta ut färgen Brushed Corduroy. Jag gjorde rent penseln och jobbade in färgen en bit, gjorde ren penseln igen och fortsatte. Du ser att jag börjar en bit på bakdelen av hästen på bilden nedan. 


Här är hästen nästan färdig. Jag har lagt skuggor med färgen Walnut och jobbat in den i den andra färgen.  


Dags för håret - samma sak här. Några duttar och så jobba ut färgen i omgångar. Här är även hästens huvud och man färglagda (manen är i fägen Antique Linnen och Frayed Burlap)


Här har jag lagt i några skuggor i håret med en mörkare färg samt färglagt stjärnorna med Wild Honey. 


Så här blev det färdiga motivet - till skuggan runt motivet har jag använt färgen Weathered Wood. Tyckte den passade till ett julmotiv - till sommarmotiv använder jag oftast Broken China eller Tumbled Glass.  


Hoppas du fick några användbara tips! 



söndag 22 september 2013

Akvarellbakgrunder

IMG_8483
Jag tänkte visa en teknik hur man kan göra bakgruder med lite akvarellkänsla. Det är rätt roligt att se hur det blir och man kan använda allt möjligt som man har till hands. Jag har använt två olika mister och distress stains. Jag brukar oftast använda minst en produkt med lite skimmer i för det ger fina skiftningar men annars kan du använda vanliga distressdynor, mister, akrylfärg, eller det som står inom räckhåll. Det roliga är att du kan matcha bakgrunden med de papper och bilder du vill använda.
IMG_8486
Jag använder en plasförpackning när jag ska göra bakgrunder för då vet jag ungefär var färgen hamnar på pappret. Det går såklart fint att använda teflonunderlägget också. Jag började med distress stains och smetade ut där jag vill ha färgen, sen droppade jag mist här och där. Sist sprayar jag rätt mycket vatten med en sprayflaska och så lägger jag ett ark cardsock med framsidan nedåt ovanpå och drar med handen över hela arket så att det blir färgat.
IMG_8487
Här är resultatet efter jag torkat det med embossingfönen. Jag tyckte det blev lite blekt så jag gjorde ett varv till. Se bara till att torka mellan varven så att inte allt geggar ihop sig till en enda röra.
IMG_8488
Här hgar jag lagt ny färg på plasten sen sprayar jag vatten ovanpå igen. Det går bra att strunta i vattnet också men då blir färgerna skarpare och ite lika akvarelliga. Jag drar ibland en pinne eller något över färgerna så blir det fina effekter även efter du sprayar vatten på.
IMG_8493
Nu är jag nöjd med bakgrunden. Man vet ju aldrig hur det ska bli riktigt så man får räkna med att behöva slänga ett cardstock ibland om det ser hemskt ut eller så kan man göra mindre bitar av de delar som blev fina och slänga det andra.
IMG_8498
Jag gjorde en layout med min bakgrund. Jag har använt en jättefin tag och Sugardots från Prima, lite härlig washitape från My Minds Eye och papper från FabScrap, jag hittade inte just detta i shoppen men det finns massor av liknande godbitar. Jag monterade även bakgrunden på ett mönsterpapper från Fancy Pants som passade så fint i färg. Bokstäver och snöre hade jag i mina gömmor. Jag har även stänkt lite mist och glimmer glam på bakgrunden.
IMG_8497
Jag hoppas ni fått lite inspiration till att göra egna bakgrunder. Det är roligt att se vad det blir och går fort om man har en embossingfön att torka arket med.

lördag 21 september 2013

Tack!

Tack till er alla som deltog i ATC swappen. Vi är 15 stycken som byter ATC kort med varandra. Roligt att ni ville vara med.  Igår postades alla kort och jag hoppas innerligt att dessa ligger i era lådor på måndag.

Otroligt vackra kort att inspireras av.

I ett par kuvert låg det två tags. Hur visste ni att jag bara älskar tags? Stort tack till Sandra D och Lina! Dessa är otroligt vackra och kommer att hänga på min anslagstavla så att jag får njuta och inspireras en lång tid framöver.



Kram till er alla! Katja



fredag 20 september 2013

Färglägga med distress paint

Jag älskar ju färg, men är lite feg att leka med de olika färgprodukter jag har. En dag bestämde jag mig i alla fall för att leta lite inspiration på Youtube och där går man ju aldrig lottlös. Jag hittade en filmsnutt som beskriver ett roligt sätt att färglägga med distress paint och jag tycker att du genast ska ta och titta på den här.

Om du inte vill titta på videon så ska jag förklara hur jag gjorde. Jag började med att måla cirklar med lösa cirkelrörelser på mitt papper i olika färger med distress paint. När de torkat tog jag en annan nyans och gick målade över, men såg till att ursprungsfärgerna syntes. Till sist tog jag även en tredje färg för att få lite kontraster. Det är viktigt att låta färgerna torka mellan varje lager för att det inte ska gröta ihop sig och bli murrigt.


När färgerna torkat doodlade jag blommor med en svart penna. Jag är ingen hejare på att måla på fri hand och gjorde därför i mångt och mycket som i filmen. Till sist gick jag över med en vit penna för att highlighta lite.


Blommorna klipptes ut och monterades på en vit kortbas, jag doodlade även där lite detaljer med en svart penna och en orange ProMarker. Det här kortet blev rätt olikt min vanliga stil, men det var väldigt roligt att prova något nytt. Kortet gavs för övrigt bort som dopkort till mitt söta lilla fadderbarn.