torsdag 30 april 2015

Stockholm Scrap & Pearl

En liten butik besökte Stockholm Scrap & Pearl undet den gågna helgen. Det blev en helg med tonvis av inspiration, shopping och goda skratt. Jag fick även träffa Lotta och Fnyz för första gången och de var precis lika trevliga och öppna som jag förväntade mig.

Lotta hade bland annat en Mixed Media workshop med 30 härliga deltagare och jag hängde med på ett hörn och supportade Lotta och deltagarna. 

Här bjuder jag på några bilder från helgen!

Min plats, efter första besöket hos En liten butik.  Amy Tangerine är en favorit hos mig, det märks, eller hur? Du hittar Amys kollektioner under fliken American Crafts.

Workshop



Finaste Lotta & jag. 

/Anna

onsdag 29 april 2015

Påskkärring

Alla härliga papper och dekorationer just nu har så underbara färger! Alldeles perfekt till en färgglad liten påskkärring. 


Här har jag använt bl.a. papper från Echo Park (Best friends for ever - Words och walking on sunshine), vellumdekorationer, enamel dots, stickersbokstäver och en overlay.

Som ni märker är en del saker slut i lager speciellt nu efter Scrap & Pearl men jag vet att de är mer på väg in så spana in i butiken för å se vad det är för nyheter som ramlar in framöver.


lördag 25 april 2015

Mist

Idag bjuder jag på ett kort som gick riktigt snabbt att göra. Det är inte ofta jag mistar på svart cardstock men jag testade det häromdagen och bestämde mig för att göra samma sak på detta kort. Det blir ett otroligt skimmer av Heidi Swapps Color Shine och jag använde färgen Primrose. Bokstäverna kommer från American Crafts och heter Polish foam letter stickers. Blomman kommer från Prima och den fick också en dusch av mist.
Här har jag försökt fånga den otroliga lystern i kortet.

Ha det bra!
//Tesa

torsdag 23 april 2015

En layout och boktips allt i ett

Hej, idag är det världsbokdagen och då jag är bibliotekarie och därmed både gillar att läsa och tipsa om böcker så har jag gjort en LO om böcker. Några av böckerna på fotot har jag läst och gillat mycket och några vill jag läsa.


Jag har använt olika material från butiken som är slutsålda, och ser ni att under mina papper har jag stuckit in två pocket scrap kort ( måste ju använda dom till nåt).
Ni som ska till Stockholm i helgen på den stora mässan har ju ynnesten att kunna se och ta på alla fina saker som Lotta köpt in och där kan ni säkert hitta liknande produkter som jag använt.
Ni får ha en bra världsbokdag, det ska jag! //Cissi

söndag 19 april 2015

Påskbesök och ett tips


Hejsan

Det finns ett papper i butiken som jag blir så glad av. Så fort jag såg det var jag tvungen att skaffa mig ett par. Det heter Brighton Pier - Up and away och ser ut så här:


visst blir man glad av detta?

Jag har använt det för att göra en enkel layout i A4 format om förra årets påskbesök.


Valde ut fotografier jag ville ha med och använde en hörnstans för att runda av hörnen. Sedan använde jag en svart penna och målade en söm runt kanten. Rubriken skrev jag med bokstäver i trä. Jag använde också små träfåglar.


Till sist ville jag plocka upp de glada färgerna från fotografierna. Jag ville gärna ha pärlor men som vanligt fattas de rätta färgerna. Känner du igen det? Då har jag ett litet tips. Jag ser alltid till att jag har vita pärlor hemma. Sedan använder jag mina ProMarkers och målar dem i de färger och nyanser jag vill ha.



Nu önksar jag er alla en Beautiful Day

Inspiratör Nick





lördag 18 april 2015

Hello!

Jag har använt papper från Prima och deras serie Timeless Memories. Använde en distressingtool för att rugga upp kanterna. Gick över med Distress Ink Walnut Stain runt kanterna. Det lilla kortet under tagen kommer från Primas ATC-kort i serien Seashore. Lite Texture Paste white crackle på tagen som för övrigt kommer från en tröja. Några Cherry blossoms och en text och sen var kortet klart.

Ha det bra!
//Tesa

fredag 17 april 2015

Inspiration till månadens skiss

Idag visar jag en LO jag gjort efter skissen som Fnyz gjort till månadstävlingen. Jag försökte mig på nåt nytt och vet inte om jag gillar den här lösa stilen med att måla och rita på frihand. Så här blev det i alla fall. Jag inser nu att jag saknar lite färgstänk så det kommer jag lägga till nu efteråt.


Material: vitt cardstock,  cardstock under fotot, liknande embossingpulver, liknande alfabets stickers, blå washi tape

onsdag 15 april 2015

Mer washi-kärlek!

Hej där!
Washitejp finns i så många härliga färger o mönster, som en liten glädjeinjektion funkar de på mej!
Dessutom är de finurligt bra när man vill göra lite enklare kort o ändå få till en kul effekt. Vimplar o twine visade jag för ett tag sen, nu blir det födelsedagsljus.


Vad hittar du på med just washitejp? 
Lite mer inspiration med de här mysiga tejprullarna vore härligt, länka gärna till din blogg så "hälsar jag på"!


Glada hälsningar, Monica =)

tisdag 14 april 2015

Min skapandeprocess - Lo

Hej på er!

Idag tänkte jag väldigt kortfattat visa er hur min skapandeprocess ser ut. När jag skapar en Lo så börjar jag på olika sätt beroende på vad som inspirerar mig. Det kan vara att jag vill skapa med ett särskilt foto, att jag vill prova en speciell produkt eller att jag vill skapa utefter en utmaning.

När det gäller den Lo:en jag tänker visa er idag så började det faktiskt med en mask/stencil. Den hade legat framme på skrivbordet utan att ha blivit använd och jag kände för att skapa en bakgrund med den. Så utan något projekt i åtanke i form av foto, färger eller papper så skapade jag en bakgrund med gesso och distressdynor.

 
Jag använder det som heter texture paste när jag använder stenciler. Den har en tjock konsistens och håller formen.

När bakgrunden var klar valde jag ett passande fotografi till denna och beskar det. Jag valde även ut papper som matchade och bestämde hur jag ville att Lo:en skulle se ut.

 
Sedan kommer det steg som alltid tar längst tid för mig - dekoreringen. Det finns så mycket fint och jag plockar fram, sätter på, arrangerar om och tar bort. Slutligen brukar det inte finnas så mycket kvar på min Lo fast min plan ser annorlunda ut från början. Det som finns kvar är ofta, Die-Cuts eller stickers och kanske några handgjorda dekorationer. Jag brukar även vara där med pennan för att göra konturer, ofta snett och vint men det är väl en del av charmen ;)
 
Då är min Lo i stort sett klar. Det som saknas är en rubrik och ibland lite annan text. De sista smådekorationerna kommer också på plats. Det brukar vara enamel dots eller halvpärlor, den här gången blev det glass beads. Så här blev slutresultatet.
 
 

 
 

lördag 11 april 2015

hippo Birdie to you

Temat denna vecka är svart/vitt och jag använde mig av svart cardstock som kortbas tillsammans med ett prickigt papper. En cirkel av vellum täcker en mindre cirkel av svart cardstock. Figurerna och texten kommer från Lawn Fawn. Texten är embossad med vitt pulver från Stampendous.

Önskar er en fin helg!
//Tesa

fredag 10 april 2015

Hello Handsome...

Hej igen,

Här kommer en layout jag gjort. Har använt ett vitt cardstock som bas. Sedan tog jag ett antal journaling kort och använde som mönstrat papper. Vissa klippte jag i bitar.


Skvätte med svart mist. Använde svart distress stämpeldyna och en stencil och hängde upp den söta fågelburen. Sist limade jag fast några svarta paljetter.



Trevlig Helg

Inspiratör Nick

Mer svartvitt

Hejsan,

Idag kommer det två inlägg från mig. Nu först kommer jag visa ett svartvitt kort och ikväll kl 18 visar jag en layout i svartvitt.


Jag har använt flera olika papper som är svart och vita. Gillar att kombinera en massa olika mönster. Det med blommor och det svarta med den vita blomsterrankan och hjärtat är papper från prima (som det är rea på just nu, blink blink). Ett heter The Optimist Whimsy och det andra The Optimist Bloom.


Motivet är en digital stämpel precis som textstämpeln. Lotta har jättefin spets nu, tex den här. Jag har dragit utmed kanterna med en edge scraper för att de ska se slitna ut. Dessutom är det ett bra sätt att få kanterna att synas när man använder svarta (mörka) papper eftersom det vita innuti kommer fram. I hörnen har jag satt små vita pärlor.


Trevlig Fredag
önskar 
Inspiratör Nick

torsdag 9 april 2015

Ännu en svart och vit LO

Temat den här veckan är ju svart/vitt och det var en rejäl utmaning för mig. Men jag hittade ett svart och vitt foto på min äldsta dotter och ett mönstrat papper i svart och vitt i det här collection kitet som det är rea på nu. Det finns massor av snygga papper i kitet och bl.a  ett vitt styvt papper som är räfflat som jag använt många gånger, bl.a HÄR.



Jag använde stickers från Glitz som tyvärr är slut som jag satte fast på svart eller vitt cardstock. Stencilen  använde jag tillsammans med inkagold graphite. När jag skulle använda incagolden hade den stelnat men då hällde jag i lite kallt vatten som jag kokat och lät stå nån dag och då blev den mjuk igen. Hoppas ni hittade inspiration från min layout. //Cissi

onsdag 8 april 2015

Mitt svart/vita kort.

Jag har verkligen fastnat för det där med one layer card. Det är jättekul att skapa sina egna bakgrunder med hjälpa av olika stämplar och färger.

Till detta kortet har jag använt mig av tre olika stämplar för att göra bakgrunden. Sedan stänkte jag på lite svart glimmer mist.
Biljetten embossade jag med vitt pulver och satte fast den med 3d-kuddar. Till sist två svarta rosor och vita löv.

Enkelt, men snyggt (enligt mig iaf ;))








tisdag 7 april 2015

En svart/vit Lo

Hej på er igen!

Jag jobbar sällan i kombinationen svart/vit. Är väl mer färgfull än så kanske ;) men jag blev faktiskt riktigt nöjd med denna Lo. Kan kanske bero på att jag mjukat upp den skarpa kontrasten med en gråskala.


Skapar du i svart/vit? Visa oss gärna!

Tips från butiken: Cardstock, gesso, stenciler/maskdistresser, akrylfärg,  paperpad, chipboard, stickers, thickers, enamel dots.

måndag 6 april 2015

En svart/vit vecka

Hej på er!
Mitt i soliga och färgstarka våren har vi här i ELB-bloggen planerat in en svart/vit vecka. Fast våren är ju inte i fullaste färgprakt riktigt än förstås... =)

Temat för denna veckan är alltså svart/vitt, en spännande utmaning tycker jag! Vi är ju allihop olika o för mej är det ofta färgrikt kortmakeri som gäller, fast utmaningar som får en utanför de vanliga bekvämlighetszonerna är alltid kul att ge sig på!

Jag var lite inne på att verkligen utmana mej själv o färglägga ett motiv i gråskala... Ursnyggt men det verkar farligt svårt.... Fast man ska ju utmana sina gränser... Får se om det dyker upp nåt sånt längre fram i veckan kanske =)

Rena kort, dvs CAS (Clean and Simple), gör sig också bra i kontrastrikt svart/vitt.
Jag satsade på en sån variant och har helt enkelt embossat med svart och vitt pulver på svart o vit kortbas.

Enkelt men rätt effektfullt tycker jag det blev. Blomman är från mina egna gömmor men t ex denna swirlen skulle också bli väldigt snygg tror jag. Texten är från Kaisercraft.

För att få till det hela höll jag fast den svarta kartongen där jag ville ha den o stämplade över skarven med en embossingdyna. Sen var det bara att strö på pulver o värma varje del för sig innan jag monterade fast den svarta kartongdelen. Allra sist stämplade jag dit texten.

Hur är det för dej, är svart/vitt en utmaning eller ingår det i din bekvämlighetszon?

Glada hälsningar, Monica =)


söndag 5 april 2015

Vinnare i marsutmaningen!

Hej på er!
Hoppas att ni, precis som jag, njuter av en härligt solig påskhelg!

Månadsutmaningen i mars bestod ju av att skapa nåt påskinspirerat i gult. Hela 16 finfina bidrag kom in, 14 via länk och två via mejl.
Fantastiskt fina alster, både kort, LOs, och altrat fick oss i teamet att fundera, beundra o fundera igen innan vi kunde enas om en favorit.

Så  först av allt, tack allihop för de fantastiskt fina bidragen ni skapat, så kul att ni ville delta o vilken härlig inspirationskick ni bjuder på!

Men nu har vi kommit fram till en vinnare, gissar att det råder en viss nyfikenhet....  =)


Grattis säjer vi till Tone K som skapat det här vackra påskkortet:


Tone,  din vinst är 100kr att handla för i webshoppen!
Om du inte redan är reggad i webshoppen så behöver du göra det. Skriv "Vinnare i marsutmaningen" i meddelanderutan när du gör din beställning så drar Lotta av 100kr.


Jag o hela designteamet tillsammans med Lotta önskar er en fortsatt härlig påskhelg!
Kram, Monica =)

lördag 4 april 2015

Glad påsk! Altrade påskägg.


Idag är vi bortbjudna på påskmat. För att visa min uppskattning har jag altrat påskägg att ta med, det är dessutom fylld med god choklad. :)

Från början var dessa ägg helt vanliga ägg, med barnmotiv, som jag köpt i lokala butiken. Jag målade äggen vita med akrylfärg. När de torkat rev jag bitar av en gammal bibel som jag sedan klistrade på med decoupagelim. Sedan målade jag ytterligare ett tunt lager med akrylfärg.
När det torkat var det dags att limma på de söta servetterna jag klippt till. Jag använde mig av decoupagelim igen, och det är viktigt att inte dra för många penseldrag på servetterna för då luckras de upp. När äggen var blöta hällde jag på lite guldigt glitter.
Jag gillade inte att äggen släppte ifrån sig så mycket glitter när de torkat så jag köpte vanligt klarlack och målade ett lager med. Det blev kanon! Äggen blev både lite glansiga och glittret höll sig på plats.

När jag dekorerat dom väldigt enkelt blev de såhär!





Glad påsk!

onsdag 1 april 2015

Aprils tävling blir en.....

SKISS!

Vet att många gillar att scrappa till en skiss och även om denna skiss är gjord som en skiss för Layouter så är alla sorters alster välkomna bara man ser att skissen är inspirationen!



Nu hoppas jag ni är på hugget och om ni kommer på Scrap & Pearl så kom gärna förbi och säg hej (både i butiken men även mig, Fnyz, om ni ser mig och känner igen mig :-D )

Lite praktisk kom i håg:
  • Tävlingen slutar den 30 April kl 23:59.
  • Alstret ska vara nyskapat till denna tävling men det är ok att kombinera det med andra tävlingar/utmaningar.
  • Ladda upp din layout/kort/alter i din blogg och länka direkt till det här blogginlägget.
  • Lämna en direktlänk till ditt tävlingsbidrag i en kommentar här i detta inlägg. Om du inte har någon blogg så mailar du en bild till scrappa @ enlitenbutik.net (ta bort mellanrummen)
  • Vinnare utses genom en omröstning i designteamet. Vinst är ett presentkort att handla för i En Liten Butiks webshop.
//Hanna/Fnyz