lördag 27 juni 2015

Fabulous

Jag fortsätter att kleta och kladda med allt material jag nyss fick hem.
Denna sida skiftar i rosa, grått, vitt och svart. Den stora rosa blomman gjorde jag genom att klippa ut formen av kaffefilter. Färgade in bladen och limmade fast dom på ståltråd. Sen använde jag en större ståltråd och blomtejp för att binda ihop allt. De vita blommorna ligger löst i en påse och jag använde Wiltons blompistiller och limmade fast i mitten på blommorna.

Material jag använt:
Prima  Light Paste
Prima Clear Stamp Epiphany
Maja Design  Nyhavn serien
Wilton Stampens (blompistill)
Petaloo Flower layers "Color me crazy"


Ha det bra!
//Tesa


fredag 26 juni 2015

Kort gjort på spillbitar

Idag har jag ett litet enkelt kort att visa er som jag gjort av papper som blivit över när jag gjort andra saker. Jag tyckte inte att fjärilen stod ut tillräckligt från det andra pappret så jag målade runt fjärilen med en ljusgrå copic penna.


Jag har använt det här mönstrade pappret som bakgrund. Pappret som jag stansade ut fjärilen är tyvärr slut men det HÄR är väl för vackert! Bling stenarna jag använt liknar dessa. Jag har använt en privat fjärilsdie men de HÄR  fjärildiesen är väl vackra eller den HÄR i steampunk stil.

Ha en bra dag! //Cissi

måndag 22 juni 2015

Sommarsnabbt kort!

Hej där!
Nu under sommaren som förhoppningsvis blir ännu lite mer varm och solig, behöver det där med att fixa till kort gå lite snabbare ibland! För inte vill i alla fall jag sitta inne o greja för länge om solen skiner... Jag vet, jag vet, har man min usla framförhållning blir det så ändå ibland =)
Alltså får det gå fort!

Men räddningen finns alltid nära o stavas Washitejp!

Glada tejprullar kombinerat med en stämplad text i härligt rosa och en liten Enamel dot så är man på banan igen!

Texten från Art Impressions har jag klippt isär, sedan ramat in varje rad och monterat  på lite olika höjder med 3D-kuddar.

Glada sommarhälsningar,
Monica =)

fredag 19 juni 2015

♥ Sommarhälsning från oss alla ♥

Först vill vi börja med att önska Er alla en riktigt fin 
SOMMAR!!
Idag firar vi Midsommar och det dukas upp ett antal sillburkar, färskpotatis, grillat och massa annat gott. Vi sjunger och dansar små grodorna runt stången.

Här kommer hälsningar från oss alla till er alla - Go och gla midsommar!

MIN SOMMARHÄLSNING ÄR FRAKTFRITT I WEBSHOPEN!
www.enlitenbutik.net

Fram till och med augusti månad kommer ni att kunna handla fraktfritt hos En liten butik, hoppas ni hittar mycket som ni gillar :)

//Lotta

**************************************
Hej! Här kommer en Midsommarhälsning från mig, Tesa.

Jag fick ett härligt paket av Lotta med massa pysselgodis. Mums!
Skapade en Mixed Media sida där jag använde Strahtmore Mixed Media papper
som bas till mitt alster.

Den gröna blomman har jag gjort av kaffefilter och blompistill från Wilton. Färgade in filtret med Silks Acrylic glaze.

Materialet jag använt:
Strahtmore Mixed Media pappersblock
Prima Light Paste
Prima Vintage Trinkets
Prima Micro Beads silver
Silks Acrylic Glaze i färgen Key Lime
Wilton Stamens (blompistill)
Rosor och Cherry blossoms
Maja Design - Nyhavn serien

Hoppas ni alla får en fin sommar.
//Tesa

***************************************************

Glad midsommar, sol o sill önskar  jag er 
med en klassisk midsommarblomma:

Den lilla vimpeln är gjord av ett ituskuret PL-kort, en körsbärsblomma, en chipboard med crackle paint och stickers. Pinnen är ett sugrör i papp som jag skar en skåra i för att fästa kortet. Plättlätt och med plats för en hälsning på baksidan!

Kramar, Monica =)

********************************************************************************

Glad Midsommar vill jag önska er med ett meddelande att ta hand om er och era nära och kära och att leva livet nu för man vet aldrig när det tar slut.

Har gjort en LO med ett inte så bra kort men det är det enda kortet jag har på hela min familj från förra året då vi firade midsommar. Då visste vi inte att min pappa skulle gå bort ca 6 månader senare, därav titeln.


Materialet jag använt:

Kramar från Cissi

 ********************************************************************************


Glad midsommar till alla er härliga pysslare där ute önskar mig - Linda/DeadUntilDark.

********************************************************************************

onsdag 17 juni 2015

Månadsutmaningen -tolkad à la Monica =)

Hej på er!
Cissi har gjort en härlig skiss till den pågående månadsutmaningen. Den var jag ju tvungen att testa, skisser är ju så kul tycker jag!
Förutom skissen skulle det vara födelsedagstema, lite glittrigt och turkost också. Det har jag fått med, fast skissen har jag vridit lite på.

För mej som gör kort var det klurigaste att journaling finns med på skissen. Nu måste man ju inte följa skissen helt exakt utan snarare tolka den men jag finulade lite o klämde dit en tag med text. Får se om Cissi håller med om att det är journaling jag klämt dit =)

Min tag är inkilad under mönsterpappret och sitter fast i snöret helt enkelt!
Motivet är en stämpel från Bildmålarna färglagd med Copics från mina egna gömmor.
Papperskanterna har jag ruggat upp och färgat in med en brun dyna. Just denna sorten från Ingvild Bolme är så galet bra, de fäster också på t ex clearstamps som annars kan vara lite kinkiga.

Material:
Papper från Pink Paislee, ostduk infärgad med mist, kakserviett, Manillatag, blomma, bokstavsstickers från Glitz, glitterlim, 3D-kuddar, snarlikt snöre

Hoppas du också vill hänga på Cissis härliga utmaning!
Glada sommarhälsningar,
Monica =)

tisdag 16 juni 2015

Ett somrigt kort

Idag har jag ett kort att visa er där motivet är målat med vattenfärger. Stämpeln är privat men det finns ju flera fina i shoppen som den HÄR för alla choklad älskare, och sen vet jag att det snart kommer in massor av fina stämplar och dies från Lawn Fawn!!!
Hörnen är wood veeners och kommer från Kaisercraft och finns HÄR i shoppen på rea. Om ni vill ha corner dies har Lotta fått in fina som ni hittar HÄR. De HÄR diesen liknar lite de jag har använt för att stansa ut fågeln.


Hoppas ni har en bra dag!
Cissi DS

måndag 15 juni 2015

Färgglada saker gör MIG glad

En riktig färgbomb med min söta son när han fick ta med sig "matteväskan" hem från förskolan. Alla barnen får ta med sig väskan hem i en vecka per år och de är så stolta när det är deras tur att få rulla hem med matteväskan. I väskan finns spel, sagor, olika räkneexempel m.m.



PL-kort tjatar jag alltid om, men det är sant, jag använder dem på ungefär varannan layout jag gör, bara å plocka de som passar för stunden, massor av olika mönster, ord, journalingformer att välja bland. Dekorerat har jag gjort med washitejp, stickers och enamel dots.


lördag 13 juni 2015

Grattis

Stegade in på en lokal konstnärsbutik och hittade en rolig sak.....masking fluid. Detta är dock inget som finns i shopen men jag ville ändå visa er detta kort. Masking fluid är som det låter en flytande maskeringsvätska och just denna hade en tunn tunn spets så att man kan rita och skriva med den. Jag skrev ordet Grattis på vit cardstock och väntade sen på att vätskan skulle torka. Tog ungefär 15 min. 
Sen sprayade jag med Heidi Swapps mist i färgerna Tropicana Teal, Primrose och Mustard över pappret. När det torkat så gnuggade jag bort maskeringsvätskan och voilá där hade jag min egen handstil som en slags embossad stämpel:) Hittar man en bra täckande vit penna går det ju naturligtvis bra att skriva över färgerna också, men jag har ännu inte hittat någon. Sen går det ju att använda andra resisttekniker med embossing och stämplar, men då blir det inte med en egen handstil;)
Monterade pappret på svart cardstock och dekorerade med wood veneer stjärnor från Studio Calico som jag först embossade i svart. De är slut i shopen men det går lika bra med Lawn Fawn´s veneer stjärnor som du hittar här.

Ha det bra!
//Tesa

onsdag 10 juni 2015

Eld & snö



Här gjorde jag en enkel bakgrund med modeling paste över den fina stencilen. Sedan lät jag några droppar blågrå mist rinna nedåt. Det hela toppades med några stänk av den blågrå misten samt en mist i en bränd ton. Just dessa mister finns inte inne i butik numer, men här hittar du fina mister.
Anna/Ami

tisdag 9 juni 2015

Nya Inspiratörer hos En liten butik

Jisses vilket hårt jobb vi har haft. Hade vi kunnat ha med alla 23 som ansökte så skulle jag...

2 nya inspiratörer har nu iaf blivit utvalda och det är enligt nedan. Varmt grattis till er tjejer och jag hoppas ni kommer att trivas hos oss!

http://www.gulavillanivallen.blogspot.se/
http://majamelon.blogspot.se
 
och än en gång varma tack till alla ni andra!!



Smakprov från Gula Villa i Vallen



 Smakprov från Majamelon

måndag 8 juni 2015

Du och Jag

Hej på er! Juni är redan här och trots regn och blåst börjar temperaturen sakta höjas och jag håller fortfarande tummarna för en skön sommar! I väntan på den så bjuder jag idag på en Lo i riktiga sommarfärger.

 



Material från Butiken: Cardstock, stencil, akrylfärg, mönsterpapper, knappar.

söndag 7 juni 2015

Vi har en majvinnare!

Hej på er!
Oj så många bidrag som kom till den monokromatiska utmaningen! Jätteroligt men galet svårt att rösta fram en vinnare bland alla dessa fantastiska bidrag: hela 28 stycken via bloggen och 2 via mejl.

Om du inte har kollat runt bland alla bidragen så tipsar jag om att här finns en fantastisk inspirationsskatt! Så mycket härlig kreativitet, ni är fantastiska!
Ni har väl sett att Lotta har lämnat ett litet meddelande till er som tack för denna härliga uppslutning =)

Nu till vem som faktiskt vann, för visst vill ni veta?!
En tjej med embossingfönen i högsta hugg..............

Trumvirvlar............. Maj månads vinnare är....... Anna Uhras!

 Grattis Anna!

Registrera dig i webshoppen om du inte redan är kund och shoppa för ditt presentkort (100kr), ange i meddelanderutan "vinnare majtävlingen".

En liten påminnelse till er som vill hänga på oss igen:
Juni månads utmaning, en skiss med en twist, finns här! 

Glada söndagshälsningar,
Monica =)


lördag 6 juni 2015

#Happyday

Till detta kort har jag använt papper från Studio Calico i serien Wanderlust (tyvärr slut i shopen) Kortbasen är svart cardstock från Bazzill och till fronten har jag använt vit cardstock. Jag hittade ett gammalt ark där det suttit chipboard figurer som stjärnor och cirklar. (Den som spar den har;) Arket fick bli en mall där jag först ritade av formen och sen  klippte ut dom. Den stora stjärnan är monterad på 3D-kuddar. #Happyday stämpeln kommer från Heidi Swapp. 

Hoppas ni alla har det bra, själv så befinner jag mig på Mallorca när detta inlägg visas och förhoppningsvis njuter vi av sol och värme:)

//Tesa

torsdag 4 juni 2015

Månadstävling i Juni - skiss med en twist

Hej på er!

Kan ni fatta att vi redan är inne i juni, det kan inte jag. Det är vi ju och det betyder ju ny månadstävling. Jag fyller 40 år nu i juni och det är därför jag lagt till twisten i den här tävlingen. Kom på den här tävlingen i natt så jag har inte hunnit göra något inspirationsbidrag än, men det kommer senare.

Tävlingen går ut på att inspireras av skissen och twisten är att det ska vara ett födelsedagstema på alstret ni skapar. Jag vill också att det ska finnas med nåt glittrigt och nåt turkost på ert alster. Ni är ju så duktiga så jag tyckte att ni kunde behöva en rejäl utmaning:)


Lite praktisk kom ihåg:

* Tävlingen slutar den 30 juni kl 23.59.

* Alstret ska vara nyskapat till denna tävling men det är ok att kombinera det med andra tävlingar/utmaningar.

* Ladda upp ditt alster i din blogg och länka sen direkt till det här blogginlägget. Om du inte har nån blogg så mailar du ett foto på ditt alster till scrappa @ enlitenbutik.net ( ta bort mellanrummen).

* Vinnare utses genom en omröstning i designteamet. Vinst är ett presentkort att handla för i En Liten Butiks webshop.

Nu ser jag fram emot massor av härliga födelsedags alster! //Cissi



tisdag 2 juni 2015

Småkort till buketter.


Tänkte visa er hur jag brukar göra mina små kort jag sätter i blommor/buketter som jag ger bort. Hur enkla som helst!
Jag skär så att kortets framsida blir 7x10 cm. Sedan stänker jag lite mist på i valfri färg. Därefter limmar jag på en bit av en doiley/tårtpapper i ena hörnet och sättet två remsor med washitejp över. Till sist stämplar jag på valfri text, sedan är det klart att sättas i blomman! :)