tisdag 31 maj 2016

Tävling i juni - Citatinspiration

Tävlingen i juni kommer att handla om att inspireras och skapa utifrån ett citat:

att bara leva är inte tillräckligt, sade fjärilen
man måste ha solsken, frihet och lite blommor
Hans Christian Andersen

Skapa fritt utifrån citatet - en LO, en canvas, ett kort, PL, art journaling - inspireras av H C Andersens vackra ord. 

Mitt inspirationsalster ser ut så här:



Vi ser fram emot att få se era alster! :) Pyssla på!

Tävlingsregler: 
Tävlingen slutar den 30 juni kl. 23.59. Alstret ska vara nyskapat till den här tävlingen, men det är ok att kombinera det med andra tävlingar/utmaningar. Endast ETT alster per person! Skickar man in flera så får man antingen skriva vilket man vill tävla med eller så kommer det automatiskt bli det sista man skickar in. Ladda upp ditt alster i din blogg och länka det sedan direkt i det här blogginlägget. Om du inte har en blogg så mailar du ett foto på ditt alster till enlitenbutikmorrum @ gmail.com Vinnare utses genom röstning i designteamet.
Vinsten är ett presentkort på En Liten Butik! Lycka till!! 

Close Up

Hej på er!

Nu har vi lämnat alla galna pippisar bakom oss och istället bjuder jag er på en Lo med färg!


Den härligt gröna färgen har jag både rollat och stänkt ut på cardstocken. Alla mönsterpapper är egentligen PL-kort, det är ju synd med saker som bara har ett användningsområde. Jag har stämplat och stänkt lite svart akrylfärg för att skapa kontrast och dekorerat med die-cuts, klistermärken, enamel dots och snöre.

Tips på material från En Liten Butik: Cardstock, akrylfärg, PL-kort, stämplar, klistermärken, enamel dots, snöre och die-cuts.

måndag 30 maj 2016

Vem behöver en ballong?

Hej där!
Ballongdax igen, ett CAS-kort skulle jag säja (clean and simple), kanske blir det en text eller ett namn när jag vet vart kortet ska. Men man kan lika gärna låta utsidan vara mer neutral och låta insidan bli personlig istället. Så här passar ju kortet både till födelsedag, som uppmuntran eller kanske till en student eller nåt annat värt att fira.

Just nu är jag inne i en Lawn Fawn-period och kärleken är total!

Den fina räven är färglagd med Copics och räven kommer från ett mamma och jag-set. Det finns finfina dies som hör till också.
Liten undran, vill nån av er veta vilka färgnummer jag använder? Klart jag kan putta med det om nån skulle vilja veta!

Ballongdiesen kommer från QK men Lawn Fawn har ett urfint set du hittar i butiken. Mina är monterade med hjälp av 3D-kuddar.

Visst ser han glad ut, den lille räven?!
Han sitter så fint på washitejp med ballongerna i ett fast grepp, redo för kalas!

Glada sommarhälsningar,
Monica =)


söndag 29 maj 2016

Crazy birds goes ATC!

Idag visar jag några ATC-kort som jag gjort med de galna fåglarna! Hur de än ser ut och hur resultatet än blir så är det få stämplar som gör en så glad och vemodig som dessa galna pippifåglar...

Kort som bas har jag använt spelkort från Prima. Kommer snart i webshop...
Färglagt med distress crayons, spets från prima och stans/stämpel med fåglar, hatt och käpp. I botten på kortet har jag embossat med enamel embossing gold.


//Lotta

Birdie nam nam

Till vår fågelvecka gjorde jag detta kort med Tim Holtz Crazy Birds. Den är målad med distress ink och likaså är bakgrunden. 

Material:
Distress ink:
Jag förvarar mina mini distress ink i dessa plåtlådor.
Vitt och svart cardstock
Fågeln och delar av fågeln (ögon, näbb och fjäder) är monterade med 3d-kuddar

Ha det bra!
//Tesa.

lördag 28 maj 2016

Crazy birds goes student!

Pippivecka och allt, riktigt härligt inspirerande vecka tycker jag!

Hoppas du har sett att du kan delta i utlottning av crazy things stämpeln :) Allt du behöver göra är att leta upp inlägget på Facebook och länka till din "pippi"! Om du inte har FB så självklart kan du länka i kommentaren i detta inlägg istället!

Jag har använt mig av crazy bird stämpel, stans och crazy things stämpel och stans. Färgläggningen har jag gjort med distress crayons och vit sharpie penna.




Tack för titten!
Hoppas ni satsar på att göra ett pippikort ni också!

//Lotta

Fågelveckan fortsätter

Idag är det mer tokiga fåglar.
Denna kommer från Tim Holts stämpel ark "Bird Crazy stamps"


Motivet är färglagt med Copics. De oranga stänken har jag gjort med Primas Acrylic Paints - Metallique Fresh Orange blandat med lite vatten för att lättare kunna stänka det med hjälp av en pensel. Ögonen har jag förstärkt med 3d-lack. Jag gjorde även några droppar av lacket lite bland de oranga stänken.

MVH

fredag 27 maj 2016

Fler fåglar!

Hej!

Här kommer lite fler fåglar. Visst är dessa crazy birds helt underbara? Jag har tyvärr inga egna stämplar utan hade turen att få ett gäng uppstämplade av en snäll DT kollega. 



Motiven har jag färglagt med akvarellpennor.
Som bakgrund på det andra kortet har jag använt Color Burst. Varför har jag inte hittat dessa färger tidigare? De är helt underbara! Ni måste prova om ni inte redan har gjort det. Det är små flaskor med ett litet pulver i som man använder tillsammans med vatten. Så roligt!

Tips på material:

Kram Åsa!

Ugglor i mossen?

Hej!

Idag är det min tur att visa vad jag gör när jag sitter och ugglar vid pysselbordet och försöker klura ut nåt skoj till vår temavecka med fåglar... ;) 



Stampingbellas söta ugglestämpel passade ju perfekt, så jag stämplade på akvarellpapper (med vattenfast stämpeldyna) och färglade honom med distressdynor. Jag drog av lite färg från dynorna på en akrylkloss/stämpelkloss och plockade upp färgen med pensel och vatten.  

Jag gjorde kortet väldigt clean & simple - ritade bara en tunn ram med svart penna, stänkte lite färg (distresscrayon utspädd med vatten) och monterade på svart cardstock och sen på en vit kortbas gjord av cardstock. Textstämpeln hör till ugglestämpeln, så den fick såklart också vara med på kortet.

Pyssla lugnt!
Jeanette - Tettiz

torsdag 26 maj 2016

Paperpiecing

Hej!

Jag valde att stämpla mina crazy birds på mönstrat papper och sen stansa ut dom. Det blev två kort.


 Satte fågeln på utstansade cirklar och insåg att bakgrundspappret lyste igenom men tycker det ger en cool effekt. Fortsättningen på min text satte jag på insidan av kortet.



Jag har använt följande material från butiken eller liknande:

Tim Holtz stämplar
Cirkel dies
Mönstrat papper
Pärlor

Ha en bra dag! //Cissi DS

Det kommer mera..

Hej på er!

Idag kommer det ännu ett fågelkort med en av Tim Holtz Crazy Birds.
Jag valde att göra en tag i rejäla färger, gillar glada färger massor !!


Jag har använt tre olika Distress ink pads, Broken China, Peacock Feather och Picked Rasberry.
Till min hjälp har jag använt en Ink Blending tool
Sen har jag använt en stencil tillsammans med en skimrande akrylfärg. Jag stöpplade på den med en svamp. Sedan monterade jag min färglagda pippi ,som jag figurklippt ut för hand, tillsammans med min älskade sytråd och två remsor av papper.
Skrev texten med min skrivmaskin då jag inte hade någon passande textstämpel.


Det var mitt bidrag till den här Pippi fågel veckan här hos oss på En Liten Butik.
Hoppas du fått lite inspiration nu och genast sätter igång att pyssla!
Passa på att göra ett bidrag till månadens tävling tycker jag, än finns det några dagar kvar innan deadline den 31 maj.
Ser verkligen framemot att se vad du hittar på där!

Tusen tack för titten!
Kram Anna :)

onsdag 25 maj 2016

Flera härligt stolliga fåglar!

Hej där!
Det är inte svårt att tycka om dessa härliga fåglar! Jag har gjort mitt pippikort med inspiration av månadens utmaning:  tre gånger stämplat i olika nyanser. FAST jag har fuskat lite: det är ju faktiskt inte samma stämpel även om jag använt tre olika blå nyanser när jag stämplat...
Så du får se det mer som inspiration, jag hade ju faktiskt kunnat använda samma pippi!

Oavsett, glöm inte hänga på utmaningen, den håller på fram till 31 maj!


På mitt kort hittar du de charmiga fåglarna, stämplade med distressdynor. Till bakgrund har jag också använt distresser tillsammans med distressverktyg. Texten är clearembossad på en bit vellum och fastsatt med en liten brads.

Glada hälsningar,
Monica =)

måndag 23 maj 2016

Galna fåglar på en fin bakgrund

Här kommer mitt bidrag till fågelveckan, ett kort med Distress Ink, stencil och ett par galna fåglar. De stackars fåglarna är sedan tidigare redan färglagda med vanliga akvarellfärger och urklippta. 


Här får du en liten bildserie om hur jag gjorde bakgrunden. Jag har använt mig av Ink Blending Tool, men jag kan även varmt rekommendera Sponge Dauber, som är lite nättare.

Här syns det mer tydligt att jag lagt stencilen lite överlappat när jag använder Distress Ink jämfört med när jag använde våtservetten.

söndag 22 maj 2016

Sist ut denna temavecka!

Hej på er!

Smiter in med ett inlägg såhär på söndag kväll. Satt och lekte med Color Burst i min Art Journal för att känna på produkten. Det hela slutade med en väldigt Cas sida med häftiga effekter!

 Har bara sprayat vatten på sidan och sprinklat på Color Burst. Älskar resultatet! Passade på att dessutom prova en annan nyhet för mig, Primas klistriga Rub-Ons med tillhörande foil. Lätt att använda och tillför mycket glam till projektet.


CAS + vattenfärg med Åsa

Hej!

Jag har utmanat mig själv i att göra CAS kort där jag använder vattenfärg av något slag. När jag skapar kort annars kör jag en väldigt ren CAS stil och inte alls mycket färg. 


Den här tagen är väldigt enkel att göra. Stämpla motivet med en vattenfast dyna och låt det torka. Sen är det bara att måla lite slarvigt över motivet i olika nyanser. Jag gillar när det blir lite utanför och när allt inte är helt täckt med färg. 
Här har jag använt mig av akvarellpennor. Det är en favorit för mig. Måla först som vanligt med färgpennorna och sen går du på med vatten och pensel. Så roliga att arbeta med! 


Jag hoppas att du kan se hur jag menar med att måla lite slarvigt.

Tips på material:

Mitt andra kort är också färglagt med akvarellpennor. Lite mer noggrant denna gång.


Tips på material:

De två sista korten har jag gjort med hjälp av mist.
På det första kortet har jag först sprayat mist på en plastficka och sen sprayat på lite vatten och sist lagt mitt papper uppe på det. Även här blir utseendet lite slarvigt. 


På mitt sista kort droppade jag mist i olika färger på en akrylkloss. Sen la jag mitt papper på akrylklossen lite försiktigt. Tanken var först att det skulle bli en snygg ruta med skarpa kanter men tycker nog att det här blev bättre. Ordet har jag skrivit ut med min Silhouette Cameo.


Tips på material:

Jag hoppas att ni har fått lite inspiration för att skapa egna CAS kort med vattenfärg.

Tack för titten!
Kram Åsa

lördag 21 maj 2016

CAS med Tesa

Jag har testat en ny teknik :D
Jag använde en 2 way glue pen och ritade rosor och blad på fri hand. När limmet torkat en aning hällde jag på vitt embossingpulver och värmde det. Med olika distressfärger målade jag blommor och blad och klippte sen ut dom. Bakgrunden är gjord genom att färga in med distress ink och spruta lite vatten på färgen och torka av. Sen monterade jag delarna, några med lim och någon med 3D-kuddar. Piffade till det med några rhinestones. Använde washitejp till sidan av kortet.

Denna teknik gillade jag och jag kan lova er att detta var inte det enda kort jag gjorde. 
Ni kommer få se mer av liknande kort de närmaste veckorna;)

- 2 way glue pen vitt 
- Distressfärger:

Ha det bra!
//Tesa

fredag 20 maj 2016

CAS vecka- Cissis bidrag

Hej!

Det är ju CAS ( Clean and Simple) vecka hos oss om du inte märkt det, och jag passar på att blogga mitt väldigt stilrena kort.


Jag har använt die och mönstrat papper från Lawn Fawn.

Ha en bra dag! //Cissi DS

PL + CAS = sant

Halloj!

Idag är det fredag - glädjens dag, som jag och mina arbetskollegor kallar den - och jag tänkte visa en sida i ett av mina små PL-album. Den är rätt glad sida, trots att temat egentligen är trist. Jag har såklart jobbat efter temat CAS - Clean and Simple - och lekt med lite färg och vatten. 




Jag har använt kraft cardstock som bas till mitt egna PL-kort, sen har jag stänkt med svart färg, utblandad med vatten (går bra med t.ex. Dylusions paint, Distresser, Color Burst, Gelatos eller någon annan typ av vattenlösliga färger. När jag blandar ut färger med mycket vatten brukar jag använda papperstallrikar - perfekt att kladda runt i!

När färgen torkat har jag skrivit med svart penna och klistrat på några klistermärken från Simple Stories och Happy Planner och sen är det klart! Det måste väl ändå räknas som clean & simple (CAS) - eller hur?! :)

Tack för titten! Ha en härlig helg!
/ Jeanette - Tettiz

torsdag 19 maj 2016

Du är Unik

Hej !

Jag har lekt lite med lite av allt härligt Lotta skickat till oss gäst designers.
Det blev ett, eller egentligen tre, CAS kort där jag testade Color Burst i friskt lime grönt och en av Glorious Flora stämplarna från Prima.


Text stämpeln är från mina egna gömmor men Lotta har många andra härliga stämplar i shoppen.

Jag har bara strött ut LITE av Color Burst pulvret på en plastficka och sprayat lite vatten med en sprayflaska och pressade mitt akvarellpapper försiktigt mot färgen på plastfickan. 
Sen lät jag det torka och stämplade blomman och texten innan jag monterade ihop det hela.
Väldigt sparsmakat men effektfullt i all enkelhet.
Hoppas du blivit lite sugen att testa lite CAS nu på något sätt!

Tack för titten, vi ses!
Kram Anna :)


onsdag 18 maj 2016

CAS á la Monica =)

Hej där!
Dax för ett ballongkort till tycker jag, dessutom är det samma teknik som sist men på själva motivet istället för bakgrund. Jag tycker det blir lite extra fint när man sprutar på vatten så det blir ljusare fläckar. Vattenbaserad distressfärg är finurligt!

Annars blev det lite färgstänk och en bit twine, textstämpeln kommer från Lawn Fawn.

Kortet får bli en liten hälsning till min man; vi firar silverbröllop just idag!




Glada hälsningar,
Monica =)

tisdag 17 maj 2016

Färgglatt CAS

Hej !

AnnaU här idag för att sprida lite CAS och glada färger omkring mig.

Jag har knåpat ihop två kort i samma stil med ganska enkla medel som jag tror många av oss pysslare har hemma i våra gömmor.
Inte behöver man vara särskilt stadig på handen heller.

Du behöver en svart vattenfast penna, vattenfärger eller tex. distress ink , en pensel och någon typ av akvarellpapper.


Jag skar ut två kort paneler som jag ritade/doodlade slarviga cirklar på med min svarta vattenfasta penna.
Sen gick jag över med två matchande färger av distress inks med ett infärgnings verktyg och tog en pensel med vatten över det för att få en akvarell effekt. Du SKA med fördel låta färgen komma utanför linjerna här. Bra va?!


När det hela torkat, jag som har dåligt tålamod snabbade på processen med min embossing fön,
 piffade jag med lite symaskins söm innan jag monterade på en svart matta och på min vita kortbas. Avslutade med några svarta Enamel shapes.


Här blev det ingen matta under kortpanelen men jag monterade med 3d tejp på min kortbas istället.
Även här några svarta Enamel dots.

Ja det var några enkla kort i CAS stuk men med mycket färg.
Däremot med en begränsad färgskala vilket hjälper till att hålla det på CAS nivå tycker jag.
Sen kan man ju dra CAS ännu mer till sin spets om man vill, det här är väl inte det allra
enklaste men ändå relativt rent.

Hoppas jag kunnat ge en gnutta inspiration och länka gärna till era alster om ni gör något liknande här i kommentarsfältet nedan så jag och vi också får se vad ni gör.

Material tips från En Liten Butik:

Ha det gott tills vi ses igen!
Tusen tack för titten, Kram Anna :) 


Kortvecka: CAS och vattenfärg, Susny

Hej på er!

Idag är det min tur att visa er ett Clean And Simple- kort med vattenfärg. Kommer ni ihåg tipset jag visade er förra veckan, med vattenfärgsbakgrund? Jag har i alla fall skapat två enkla kort med de resterande två kortstommarna.



Superenkla kort där jag stämplat direkt på kortstommen och dekorerat minimalt!

Tips på material från En Liten Butik: Stämplar, stämpeldynor, washitape.

måndag 16 maj 2016

CAS enligt Anna

Ett sätt att hålla ett kort clean and simple, enligt mig, är genom att ha en sammansatt färgskala. Det går så att hela motivet håller ihop och inte känns så spretigt. Här har jag använt mig av tre olika ballongstämplar samt ett ballongsnöre ut Tim Holtz stämpelkit Crazy Things

Motiven är stämplade med Distress Ink Pads. Jag har använt tre olika blågröna nyanser; Cracked Pistachio, Peacock Feathers och Evergreen Bough samt en grå nyans, Hickory Smoke. Runt om ballongerna har jag målat med Tumbled Glass. När jag målar med Distress Ink Pads gör jag helt enkelt så att jag trycker stämpeldynan mot en akrylkloss eller annan slät yta, sprayar lite vatten på och sedan plockar jag upp färgen med pensel, då fungerar den som vattenfärg.

Totalt fem olika stämplar och fem färger, men ändå sammanhållet och enkelt. CAS enligt mig.

söndag 15 maj 2016

Gult är absolut inte fult.

Hej på er, hoppas att ni njutit av helgen. Idag tänkte jag visa ett kort med mycket färg. 
Bakgrunder har jag först embossat några blomrakor med hjälp av en Tim Holtz stencil och clear embossing. 
Efter det färgade jag in hela bakgrunden med Tim Holtz Pennor, mist och Color Burst


Sist av allt embossade jag stencilen igen i hörnen med guldembossing från Zing.
Dekorerade med guldfärgad Washi, blommor och några bling.

Kramis
Jessica - tussan