ELB InspiratörerEn liten butiks härliga inspiratörer - Låt dig inspireras!


Inspiratör Jessica

Jag heter egentligen Jessica Wendin men här i scrapvärlden känner de flesta mig som "tussan". Det namnet har jag haft nu i 10 år. Oj vad tiden springer iväg. Jag har alltså pysslat med papper nu i 10 år och verkar bli kvar i denna hobby. Jag gör det mesta så som LO, PL, altrar och kort.

Jag bor på landet utanför Österbybruk tillsammans med min man Christian och min älskade lilla Manfreed (10 år).
Jag har fått äran att gästa denna blogg över sommaren. Ser fram emot det och hoppas på en underbar sommar tillsammans mer.


http://tussans.blogspot.se/

Inspiratör Åsa

Åsa Johansson heter jag och jag bor i Edsbyn med min familj som består av en sambo, en son på 14 år, tvillingdöttrar på snart 9 år och en liten hund. Jag fyller 40 i höst, vilket jag helst vill glömma bort då min hjärna inte går med på att jag är en dag äldre än 25. I snart 17 år har jag arbetat som lärare, vilket är en stor bedrift för någon som bara är 25...

2007 väntade jag våra tvillingar och blev då sjukskriven en tid. Det är startskottet på mitt galna beroende som kallas scrapbooking. Under några månader i väntan på underverken scrappade jag rätt intensivt. Det tog dock tvärt slut när det kom två små skrikande prinsessor som dessutom inte sov på två år.
När det blev ordning på torpet kom jag sakta men säkert igång lite mer med mitt skapande.

2012 är det år jag startade min blogg, http://scrapatheltenkelt.blogspot.se/ och det år som jag kom igång ordentligt med min scrapping och card making. Då vågade jag mig också på att vara med i olika tävlingar och utmaningar.

Under åren har jag mer och mer utvecklat min egen stil och även vågat stå för vad som är min stil.
Jag gillar att utgå från ett vitt cardstock som bakgrund, innovativt va...? Rosa är favoritfärgen alla kategorier! Sytråd, lager på lager och lite stänk från någon mist är något man nästan alltid hittar på mina layouter.
Mixed media är inget för mig, det är så många andra som är duktiga på det. Jag försöker kladda lite ibland men nja, tycker mest att det är jobbigt att bli kladdig om fingrarna. Är säkert nåt jag kan skylla barndomen för.

Min stil när det kommer till kort är enkel att beskriva, CAS, CAS och åter CAS. Jag älskar clean & simple. Det får gärna vara i grafisk stil också.

Det är alltså layouter och kort som jag gör mestadels. Ibland fuskar jag med lite PL också. Det blir inte lika ofta som jag vill. Jag har stora visioner och drömmar men de uppfylls inte. PL-korten blir dock bara fler och fler av nån anledning. Förstår inte hur! Några av mina vänner skulle nog beskriva mig som shoppinggalen men jag förstår inte det heller.

Jag är designer för olika sidor och tycker att det är jättekul att få vara med och inspirera andra. Oftast skriver jag på engelska på min blogg eftersom de flesta sidor jag är designer för är utländska. Jag skriver dock utrikiska hellre än bra.

När jag fick chansen att vara gästdesigner för En liten butik blev jag superstolt och glad. Så nu kommer ni att få dras med mig hela sommaren. Skyll på Lotta! :-)
Jag hoppas att ni hittar lite inspiration i det jag kommer att visa upp!

Kram Åsa
 

http://scrapatheltenkelt.blogspot.se/
Inspiratör Anna

Jag heter Anna Uhras, är snart 42 år och är en scrappande hustru, fembarns mamma och frisör.
Det är för mig en stor ära och otroligt roligt att blivit tillfrågad att vara gäst-dt här hos En Liten Butik över sommaren 2016. Scrapbooking är min lilla oas av egentid även om det kanske blir bara små stunder i taget så hämtar jag andan från livets framfart där.
Dessutom har jag lärt känna så många härliga människor genom den här underbara hobbyn.
Jag bor med min familj, make och fem barn i åldrarna 21,19,17, 5 och 3, i ett litet samhälle i södra Norrland/Hälsingland som heter Edsbyn.
Första gången jag kom i kontakt med scrapbooking var omkring 2007 man det var under 2012 som jag började mer på allvar och med layouter. Sen har intresset bara eskalerat och frågar du min familj är jag helt klart beroende :)
Min stil är ofta ganska färgglad och med små detaljer men ändå ganska "clean".
Något som ofta eller alltid slinker med (just nu) är sytrådstrassel, symaskins söm och colormist.

Det ska bli så kul att få chansen att träffa er och inspirera tillsammans här i sommar.

Kram Anna :)

http://urascrap.blogspot.se/


Inspiratör Cissi

Hej!
Jag heter Cecilia men kallas för Cissi både i verkligheten och på nätet. Jag bor i Klockrike som ligger mellan Linköping och Motala med min man och våra döttrar Ella (04) och Vilja (09). Jag gick en scrapbooking kurs i jan 2011 och sen var jag fast. Jag gör både kort och layouter och gillar splatter eller annan färg på mina layouter och mina kort blir gärna Clean och Simple. Är så tacksam att jag hittade denna underbara hobby och alla fina vänner som jag fått sen jag började med scrapbookingen. Hoppas jag kan inspirera er här hos En Liten Butik!

http://cissidilnotsmith.blogspot.se/


Inspiratör Tesa

Hej!

Här kommer en liten presentation av mig:

Jag heter Therese men kallas för Tesa inom pysselvärlden. Bor i Karlstad med sambo och två döttrar. Jag har pysslat i hela mitt liv med allt mellan himmel och jord. Själva ordet scrapbooking kom jag i kontakt med våren 2007 då jag och min syster gick en kurs. Sen dess har jag varit fast i denna underbara hobby. När jag ser tillbaka till när jag började, ser jag också hur mycket jag själv har utvecklats i mitt skapande och jag hoppas att jag kommer att fortsätta i många år till. Denna hobby har gett mig så mycket och inte minst alla fantastiska vänner som jag har fått genom hobbyn. Ser fram emot att inspirera er här hos En Liten Butik.

Kram Tesa

http://tesapysslar.blogg.se/ 
Inspiratör Monica

Jag bor i Mölnlycke utanför Göteborg tillsammans med man, två barn strax över 20 o en ljuvlig Corgikille på 5 månader som heter Topher. Han kom med buller o bång till familjen sen de 5 råttdamerna inte längre fanns. Japps, smådjur är en av mina passioner o jag har utan tvekan en svag tand för fyrbenta stämpelmotiv =)

Kortmakeri är min stora hobby o bloggat har jag gjort sen 2008. Jag skapar helst i ett kreativt kaos till min makes förtvivlan eftersom jag belamrar hela köket med mina prylar. Detta är ju utan tvekan en materialsport!
På mina kort hittar du nästan alltid ett färglagt stämpelmotiv o klara färger. Utmaningar är kul o allra roligast är att få till ett kort som på nåt sätt speglar mottagaren. Inspiration hittar jag lite överallt o inte minst på nätet, lätt att fastna där...


Hos En Liten Butik hoppas jag kunna sprida glädjen o lekfullheten jag själv känner inför denna fantastiska hobby! Möjligheterna är ju oändliga o bara fantasin sätter gränser, eller hur?

http://monica66.blogg.se


Inspiratör Hanna-Marie
Jag heter Hanna-Marie Larsson men inom "scrapvärlden" så går jag oftast under mitt alias Fnyz. Jag föddes 1984 i Bollnäs, Hälsingland och (förutom en kort flytt till Borås) är jag kvar här i Bollnäs och bor nu i en villa med min sambo och våra tre barn. Våra barn är Matilda född 06, Edit -09 och Gösta -11. Förutom scrapbookingen så är fotografering ett stort intresse, släpar gärna med mig min Canon på alla utflykter och händelser.                                            
Jag började scrappa i April 2006 strax efter att Matilda föddes då jag ville göra ett "första året album" till henne och sen dess är jag fast! Jag scrappar mestadels i 12*12 och om mina barn men gör lite lika utsvävningar åt olika håll så det kan bli nått kort, nått altered eller nått i ett annat format ibland. Är jätteglad att jag hittat denna hobby, det är mitt sätt att slappna av på och bara sitta en stund och koppla bort allt annat. Ända sedan sommaren 2006 är vi några vänner osm träffas och scrappar tillsammans varannan/var tredje vecka och det är skönt att ha en stund med andra vuxna och sitta och prata och scrappa en massa :-)

Det ska bli väldigt roligt att vara inspiratör här hos en liten butik och jag hoppas jag kan inspirera er :-)

Inspiratör Ami

AnvändarvisningsbildAmi, det är en förkortning av Anna-Mia som jag kallade mig själv när jag var liten. Jag bor tillsammans med min man och våra två barn i en villa i Piteå.

Jag har, som så många andra, alltid pysslat mycket och har samlat på brevpapper, bokmärken, pennor och fina block. När den nu åttaårigt sonen föddes, så kom jag i kontakt med scrapbookingen via ett föräldraforum. Några få papper och dekorationer inhandlades från en av de tre webshopparna som jag kände till. Ett år, och några layouter senare, började jag på en kurs i scrapbooking. Vi träffas fortfarande och pysslar tillsammans ungefär en gång i månaden.

Jag scrappar oftast ganska färgstarka layouter. Välkommen in i min blogg. http://amispyssel.blogspot.com/Inspiratör Lina

Lina heter jag och jag kallar mig linaliten på nätet. En pysseltokig trettioåring som gärna har något för händerna, vare sig det är papper, pärlor, tyg, garn eller något annat. Nu när min tvååriga dotter hittat till pysselrummet blir det även mycket färg... ;) Jag har scrappat sedan 2005, kort började jag göra lite tidigare än så men kommer inte riktigt ihåg när (kanske slutet av 2003 - början av 2004). Från början shoppade jag dock mer än jag pysslade måste jag erkänna! ;) Nu försöker jag istället använda det jag har och shoppa sådant jag vet att jag kommer att använda! :D

Jag älskar färgglatt, cirklar och stjärnor! Dekorerar gör jag oftast sparsamt och det är ganska sällan som det slinker med några blommor. Just nu känns det nästan aldrig som att ett alster är klart om det inte fått lite färgstänk på sig! :D

Jag bor i ett hus på landet med min sambo och tvååriga dotter. Jag har ganska nyligen tagit körkort och det är en frihet att kunna åka på pysselträffar om jag vill och åka hem när jag bestämmer! ;)

http://linaliten.blogg.se/

.................................................................................................................................................................

Lotta
Hej, ja jag kom på det att alla faktiskt inte riktigt har koll på vem jag är... Så håll i er för här kommer det ;)

Jag är 49 år, iaf fram till november, och jag är en typisk skorpion, inbillar jag mig. Enligt horoskop ska skorpioner vara lite konstnärliga av sig - och det VILL jag tro på :) Det är dock inte alltid denna konstnärlighet visar sig i sin fulla kraft...

Jag arbetar heltid på NyföretagarCentrum Karlshamn och Sölvesborg där jag hjälper människor som vill förverkliga drömmen om eget företag.

På min fritid, som ni vet, så driver jag alltså eget företag. En 10 kvadratmeter stor liten butik fullproppad med härligt scrapmaterial. Sen i maj 2010 har jag också webshop att se efter.

Försäljningen ökar för varje dag och jag älskar att ha med härliga kunder att göra! Hoppas dem bara är nöjda med vår insats...
Jag blev Scrapsmittad en dag på Jössarinken (ishallen i Mörrum) av en konståkningsmamma, Lisa, som hade tagit med sig sitt material till alla tjejerna att pyssla med mellan ispassen. Gissa vem som tyckte det var roligast. Sen var jag på studiebesök hos Lisa när de satt och hade scrapdag tillsammans och på den vägen är det... Jag började med layouter men håller nu på med kort, men mest försöker jag mig på allt med färg och kladd, mixed media.Min blogg är ju denna; http://www.enlitenbutik.blogspot.com/ som jag driver tillsammans med de fantastiska Inspiratörerna ovan - hoppas ni lämnar härliga kommentarer till dem, de är värda all uppmärksamhet!!

Hör av er om ni undrar något till: enlitenbutikmorrum@gmail.com

 
...................................................................................................................................................................

Tidigare Inspiratörer

Inspiratör Susny

Hej på er! Susanne heter jag även kallad Susny.  Jag närmar mig 37år och bor i en villa i Långshyttan som ligger i Södra Dalarna tillsammans med Richard och våra döttrar, Frida (-98) och Emma (-03). Hemma hos oss hittar ni även en hel del djur såsom katter, kanin och fiskar. Jag arbetar som förskollärare i en grannkommun.  Jag har hållit på med scrapbooking sedan 2006 och det tog väl ett par år innan jag även började med kortmakeri, även om jag själv fortfarande ser mig själv som främst en scrappare.  Under 2014 påbörjade jag även mitt första PL-album.
Under 2011 hände det något, ingen stor händelse eller något jag kan sätta fingret på men jag slutade att scrappa. Jag var borta från scrapvärlden i nästan tre år innan lusten kom tillbaka. Det händer en del på tre år kan jag säga, kanske inte så mycket som man tror stilmässigt utan de tre stora sakerna som jag märkt är 1. PL har under dessa år slagit stort i Sverige, något jag inte ens hade hört talas om innan. 2. Alla forum jag hängde på för att inspireras och prata med likasinnade var borta! Hela scrapvärlden flyttade till Facebook. 3. Inom kortmakeri/färgläggning har pennan Copic slagit igenom och i stort sett tagit över marknaden. Och alla går kurser och målar supersnyggt. En annan klappar på sina pennor i smyg och vågar knappt dra ett streck.
Jag är glad över att Lotta har gett mig förtroende att vara en av En Liten Butiks inspiratöser. Jag hoppas att jag kan inspirera er att prova saker som utvecklar ert skapande. Kom ihåg att det är detaljerna som gör det!

http://susny.blogspot.se/
 

Inspiratör  Jeanette

Jag heter Jeanette, men de flesta i pysselvärlden på nätet (och när vi ses på riktigt) kallar mig för Tettiz. Jag bor i Åkersberga och arbetar som gymnasielärare i svenska och engelska på en gymnasieskola. Min 8-åriga dotter Kajsa bor hos mig varannan vecka och vi pysslar ofta tillsammans – hon har ärvt sin moders kärlek till färg, st

Det har alltid funnits en stor plats för kreativitet i mitt liv, men det var 2004 som jag hittade den här underbara hobbyn ”på riktigt”. Då köpte jag mina första bokstavsstämplar, embossingpulver och stämpeldynor – efter det har jag inte gått att stoppa. Jag gör kort, layouter, PL, art journaling och kan även altra en ask eller måla på en canvas om andan faller på – man kan säga att jag är lite av en periodare.
Nu ser jag fram emot nya roliga utmaningar och hoppas kunna inspirera många pysslare som gästande designer hos En liten butik.

http://tettiz.blogspot.se/ 

 

Inspiratör Malin

Jag heter Malin och bor en bit utanför Sundsvall med sambon Daniel och vår son Max. Jag känns väl kanske mest igen som Majamelon i forum- och bloggträsket och har pysslat med det mesta sedan barnsben. Främst kortmakeri men jag gör en massa annat också som virkar, syr, grejar med lera, smycken, målar och sånt. Det är liksom min terapi att få sätta mig i pysselrummet och bara varva ner ett par timmar.
Jag gillar "rakt och symmetriskt, clean and simple" när jag pysslar. Och distresser! Distresser är min färgläggning. Jag använder mig av stämpeldynorna och en pensel när jag målar. Det har hänt att jag har försökt mig på lite andra tekniker, men det slutar alltid med att jag faller tryggt tillbaka hos mina älskade dynor ;)
Tidigare har jag varit inspiratör hos Magnolia, StampARTic och Handarbeta, men efter StampARTic kände jag att jag behövde en liten paus.
Pausen är över och nu är jag tillbaka här hos En liten butik och hoppas att jag kan inspirera lite!

Instagram: @majamelon_design
Blogg: http://majamelon.blogspot.se
facebook: Malin/Majamelons vardagspyssel

Inspiratör Marie

"Jag bor tillsammans med sambo och två barn (11 & 7 år) i ett litet samhälle i Norrlands Kustland. Min riktiga proffession är Specialistsjuksköterska inom Hjärtintensivvården. Min passion för scrapbooking och Mixed Media börjad 2004 när min son föddes, och har sedan dess utvecklats till min största hobby såväl dom en del av mitt dagliga liv. Det går inte en dag förbi utan ett besök vid mitt pysselbord. Min stil har utvecklats över åren, men jag älskar att jobba med olika medier, mönstrade papper och dekorationer. Jag skapar egentligen allt; kort, layouter, atc, altrat. Genom åren har jag haft möjligheten att vara med i flertalet Design Team (både utlänska och Svenska), och idag designer jag för Canvas Corp Brands, och IndigoBlu. Jag driver också utmaningsbloggen Words & Paintery och är social koordinator för utmaningsbloggen Berry71Bleu.Social media
Blog - http://www.gulavillanivallen.blogspot.se/
Instagram - @misonmarie
Facebook - https://www.facebook.com/marie.johansson.351?ref=tn_tnmn
Youtube - https://www.youtube.com/channel/UCxzs1mkNkTgXSDqXnbvG6YA
Pinterest - https://www.pinterest.com/mariemison/


 


Linda


Linda heter jag. Jobbar som Personlig Assistent, är född 1980, bor i hus i Småland med min man, 2 barn (Hailey -09 och Devin -07) och 2 extrabebisar (katter).
Jag har kallat mig DeadUntilDark på alla forum ungefär så länge jag kan minnas. Det är inte så brutalt som det låter utan är en association till mina sömnproblem jag haft sedan jag var liten. Trött om dagarna och pigg som en mört när mörkret faller. Det är oftast då jag passar på att scrappa!

En kompis till mig hade tjatat rätt länge att jag skulle testa på detta med scrap, men njae, jag kände väl inte att det var min grej även om jag alltid gillat att skapa och pyssla på olika sätt (en hel del renovering av antika möbler har det bland annat blivit). Men efter att Hailey fötts så kände jag att jag ville göra något för mig själv - testa på något nytt. Så i maj 2010 köpte jag på mig papper, stämplar, stämpeldynor, pennor, blommor, pärlor och annat smått och gott. Efter första stämplingen var jag fast. Jag blev beroende av kortmakeri och vårt sovrum har nu förvandlats till ett scraprum med sängar i. ;)

Även om jag skapar både LO´s, altrar och gör olika album så är det mest kort jag gör. Jag vill inte sätta mig själv i något typiskt fack, jag skapar kort i alla stilar även om det oftast blir romantiska, rååååååsa, blommiga och blingiga kort. ;) Favoritstämpeln är från TGF - Rescue Ian. För mig är den så speciell att jag tatuerat den på armen som en hyllning till min son som älskar brandmän. :D

Jag försöker ofta utmana mig själv genom att testa på nya saker, olika tekniker. Och jag hoppas att jag kan inspirera er läsare att göra detsamma!

Min blogg: www.deaduntildarkpysslar.blogspot.comCamilla

Jag heter Camilla och har passerat den gyllene åldern av 35 år. Bor i villa i en liten förort till Karlshamn i Blekinge, med min man och min dotter samt vår goa kissekatt Eskil. Pysslar med siffror hela dagarna på arbetet vilket jag trivs med, gillar när allt går ihop sig efter idogt analyserande.
Började scrappa år 2006 och har inte kunnat sluta sedan dess, har väl alltid pysslat med något sedan man var riktigt liten. Kommer från en pysselfamilj så jag har pysslat bland annat med smycken, tyger och trådar, blommor både levande och torkade samt skapade av nylonstrumpor som var modernt ett tag, bakverk (är konditor och bagare i grunden) m.m.
Ett papper kan bli så vackert genom några enkla klipp och justeringar samt lite bling, det är bara fantasin och verktygen som sätter gränserna. Älskar att pyssla med papper det är avkopplande och man svävar in i en annan värld för en stund. Min favorit är absolut att altra ramar och göra kort. Samlar inspiration genom att se vad andra scrappar samt av att vistas i skog och natur.
Guldstunderna i livet är absolut när min dotter vill att vi skall gå upp i pysselrummet och pyssla, vi kan sitta där i timmar och mysa.
Mina absoluta favoriter av pyssel produkter är blommor av alla de slag samt gluedots dem kan lösa de mest knixiga situationer.
Är så glad över att få vara inspiratör för En Liten Butik, hoppas att ni som tittar in på bloggen och Facebook får många idéer som ni vill prova på.

Camilla kommer och går lite i bloggen framöver... :)


Jennie 

Jag heter Jennie Högberg, är 27 år och bor i ett hus i Växjö tillsammans med min man Stefan och våra pojkar Max och Zac. Till vardags läser jag min sista termin till förskollärare. Det är en väldigt bra kombination att plugga och ha småbarn samt en underbar hobby! Eftersom man planerar sin egen tid får jag väldigt mycket gjort på kort tid, vilket innebär mer tid åt fritidsaktiviteter och hobbys! Det gillar jag!
Jag har scrappat sen 2005. Under den här tiden har vägar öppnats för såväl kort, LO´s och annat altered. Jag tycker om en blandning, dvs att få skapa det man är sugen på. Jag är väldigt fotointresserad, vilket medför att jag är väldigt målmedveten OCH kluven när jag ska välja foto till en layout. Detta eftersom jag vill ha det rätta fotot, för att layouten ska få det där lilla extra.
Jag har en svaghet för fina blommor och pärlor, samt är jag en storförbrukare av stickles i alla dess former.

Det ska bli mycket roligt och spännande att få vara inspiratör hos En liten butik och ser fram emot att få inspirera andra scrappare.

http://www.jenniehogberg.se/


layout1

Ulrika


Ulrica här!! Ja ha och vem är jag då… Jo en 40 årig(snart 41) tjej som bor strax utanför Mörrum med sambo och två barn, hästar och 2 katter. Är född och uppvuxen i Västerbotten strax utanför Umeå. Har bott i Blekinge sedan 1990 så snart har jag bott här längre även om jag i grund och botten känner mig mer som en norrlänning än en Bleking.
Arbetar heltid som Arbetsterapeut i Bromölla kommun.

Scrappat har jag gjort sedan 2005 i olika omfattning .. tiden räcker inte riktigt till alla gånger..
Då den delas mellan familj, arbete, hästar, hockey (även om sambon tar det största lasset när det gäller hockeyn) och där efter försöker jag få in lite tid att scrappa.
Innan dess har jag hållit på med lite av varje… beror på vad som inspirerar mig just då. Kanske lite för impulsiv..
Tycker om att ha något att göra med händerna.

Inom scrappandet så går det också i vågor.. ibland gör jag kort, då gillar jag att stämpla och färglägga. Målar då huvudsakligen med distresser..
Lo tycker jag är roligt där strävar jag efter att framhäva korten. Annars så har jag nog ingen speciell stil… tror jag, det kanske är lättare för andra bedöma, om man nu måste stoppa in sig i något fack..
Ibland så altrar jag ..
Men som sagt går lite på vilka idéer jag får just då.. vad jag känner för..därför känns det som om jag har testat det mesta… men det finns alltid något nytt att lära sig eller ibland finns det saker som man kan användas på många olika sett så färdig lärd kan jag inte påstå att jag är… Det blir man nog aldrig..
Det roliga med scrapbooking är ju att man kan göra som man själv vill och tycker. Ulrika slutade som Inspiratör hos En liten butik 2011.

En scrapönskan …..ja det vore väl att få mer tid över till att scrappa.

http://pirellaz.blogspot.com/Terés

Terés heter jag och kallar mig Teres77 på olika forum. Jag bor i Borås med sambo och en son på 9 år. Till vardags så jobbar jag på LO ( facket, inte layouter hehe) med ungdomsfrågor och studier. Det är roligt men krävande, därför behöver jag en hobby som jag kan grotta ner mig i och glömma jobbet för en stund. Förutom Scrapbooking så är jag hästtjej. Jag har haft ett uppehåll på ca 15 år men har börjat rida lite nu igen. Jag är utbildad hästskötare men blev allergisk sista året på gymnasiet så då var jag tvungen att sluta av hälsoskäl. Tack och lov så är medicinerna bättre nu för tiden så jag kan börja om...

Jag började göra kort i maj 2010, när jag var sjukskriven, och skaffade blogg i samma veva, sen dess har det gått i en rasande fart. Jag älskar att testa nya tekniker och har totalt fastnat för Distress Ink av olika slag. Alter, minialbum, kort och tags är det jag gör mest men jag ska försöka mig på lite LO's ( layouter, inte facket) också, snart hoppas jag! Jag gick in i den berömda väggen och jag kan ärligt säga att det är tack vare den här hobbyn som jag nu är tillbaka på jobbet. Det är så befriande att kunna släppa alla bekymmer och sätta sig vid pysslebordet och skapa med händerna!!! Terés slutade hos En liten butik som Inspiratör 2011.

Ja, det var lite om mig! Fråga gärna om ni undrar något.Marja

Jag är en scrappande hundpsykolog som bor på västkusten med mina 2 hundar: Polly och Juno,en särbo, ständiga inredningsprojekt, massor av hår i hörnen och en glassmaskin som är konstant i farten. Jag har 3 egna utflugna döttrar och 4 bonusbarn. Jag älskar scrapbooking, färg, design, hästar, litteratur och avskyr djurplågeri. Till vardags jobbar jag med hundar och hundproblem, på fritiden tränar jag mina egna hundar, scrappar, målar möbler, går på loppis och fikar med min Darling. Min scrapstil kan variera men jag gillar olika tekniker och använder mycket färg och dekorationer. Jag vill gärna ha "textur och höjd" på layouterna, clean & simple är inte riktigt min grej. Doodling, maskinsömmar och icke-scrappigt materialt är också något ni hittar på mina alster. Nu ser jag fram emot att få inspirera hos En Liten Butik!

Marja slutade hos En liten butik 2012.
På nätet hittar ni mig här; www.missdeerest.blogspot.com


Liza

Lisa Hellström heter jag, 39 år, och jobbar ständig natt på ett äldreboende. Utbildade mig till undersköterska på gymnasiet och jag har stannat kvar i det yrket. Jag trivs förträffligt att jobba 80%, det ger mig lite fler lediga dagar! Jag bor mitt i Sollefteå stad, Ångermanland, med Peter och våra två döttrar, Louice och Hanna. Båda har hunnit bli tonåringar och är inte så värst villiga fotooffer längre. Till familjen hör även vår lilla dvärgpudel Tindra.

Jag har scrappat sedan 2001, så det är några år nu. Började med enfärgad kartong och sax. En penna i svart hade jag med och några små punchar som stansade löv, hjärtan och stjärnor. Inspirerande till tusen. ;-) Sedan upptäckte vi få scrappare i Sverige, de amerikanska webbshopparna, och sedan var det liksom klart. De svenska butikerna öppnade sedan upp allteftersom och resten är som man säger, historia.

Jag älskar att scrappa och tycker det är vansinnigt roligt att få leka med papper och dekorationer. Jag frossar i bling, stansar, blommor och allt annat som kan få mina layouter att bli som jag vill ha dem. Jag scrappar trots detta väldigt rakt och enkelt. Jag scrappar alla möjliga bilder, inte bara människor. Djur, blommor, natur och allt annat hamnar på mina layouter!

Det var lite om mig det. På nätet kallar jag mig för Liza.

Jag har även en blogg: http://scraplivet.se/

Lisa slutade som Inspiratör i juni 2012 du håller koll på henne via hennes blogg ovan...


Anneth
Jag heter Anneth, kallas Lillnettan i forumvärlden. :-) Är 30 år och bor i en bostadsrätt i Oskarshamn tillsammans med min älskade make Kristofer, som allt som oftast får finna sig i att bli scrappad om. :lol:

Jag är nyutbildad bibliotekarie som även har en halv svensklärarutbildning i bagaget. Ord och skrivande är egentligen min grej, men 2008 halkade jag in på scrapbooking när jag skulle försöka fixa lite billiga enkla placeringskort till mitt bröllop. Numera uttrycker jag mig mest genom att göra kort, layouter och ett och annat alterprojekt. Mest gillar jag att göra kort eftersom det lilla formatet känns enklare för en sådan snigelscrappare som jag själv. :P Min stil är lite åt vintage- och grungehållet och jag gillar att kladda på mina projekt, göra egna bakgrunder, embossa etc. Allt blir roligare med lite glimmer mist. ;-)

I vår praktiserar jag på ett bibliotek och jobbar även ibland på helgerna inom hemtjänsten. Annars läser jag en del, scrappar förstås, ser på film (skräckfilmer är roligt) och umgås med min man. Jag gillar också mat och bakning och driver en egen lchf-blogg, http://givememycoffee.wordpress.com/. Jag är inte riktigt den överaktiva tjejen som klättrar i berg, festar varje helg eller ständigt måste hitta på grejer för att må bra - jag trivs gott hemma i soffan framför en bra TV-serie rullande på datorn och med scrapsakerna nära till hands.
Lillnettan slutade som Inspiratör i februari 2012 du håller koll på henne via hennes blogg ovan...


Linda

Jag heter Linda men känns nog mer igen som Pysselbus i scrap-sammanhang. Jag bor med min familj bestående av man och två små bustroll i ett hus i Gävle. Bustrollen heter Sebastian (-07) och Mattias (-08) och de är mina ögonstenar! Vi gillar att vara ute mycket i naturen och passar på att så ofta som möjligt vara i vår stuga i fjällen. Där är det perfekt att både att vandra, fiska och tälta på sommaren och åka skidor, skridskor och angla på vintern samtidigt som man kopplar av från alla "måsten" hemma.

Scrapbooking började jag med i väldigt liten skala 2009 även om jag alltid hållit på med något form av kreativt skapande så som oljemålning, broderier eller liknande. 2009 skulle jag göra ett bröllopskort till min syster som skulle gifta sig och sen var jag fast. Jag var då mammaledig och hade mycket tid över att skapa på dagtid när minstingen sov. Nu är barnen lite större och det är framför allt på kvällarna jag får lite tid över till denna underbara hobby. Jag jobbar som kontorsråtta på dagtid så det passar perfekt att ha en kreativ bisyssla att koppla av med hemma. Jag åker ibland på pysselträffar/mässor och tycker det är jättekul! I Gävle finns det ingen scrapbookingbutik vilket är otroligt trist men då är det tur att det brukar ordnas mässa här ett par gånger per år så man får träffa likasinnande. Jag har också tur att få hänga med ett gäng som brukar träffas och scrappa några gånger per "termin" också vilket är otroligt kul! Numera skapar jag det mesta av kort, alter och LOs men hjärtat klappar mest för kortmakandet där jag har mina rötter. Jag skapar nästan uteslutande kort med ett målat motiv, flera olika papper och massor av blommor och dekorationer men jag gillar att utmana mig själv så ibland blir det annat också! Linda slutade som Inspiratör december 2013.

Jag hoppas att kunna inspirera er här - själv ser jag mycket fram emot att få vara en del av En liten butiks inspiratörsgäng!

Katja

Hej! Det är jag som är Katja, kallar mig för MezzaNotte i bloggvärlden.
Jag har skapat hela mitt liv. Började med Barbiekläder i lekstugan. Sytt, målat och gjort smycken. Arbetar idag som textillärare/klasslärare. Hösten -10 då jag undervisade elever i estetisk profil, då vi skulle ha scrapbooking på schemat. Jag då var jag fast! Intresset har vuxit i raskt takt i samband med alla pysselsaker.

Jag gör och vill göra det mesta, kort, LO och altra saker. Gillar att ge prylar nytt liv, antingen kan återanvända eller piffa upp.  Jag scrappar gärna i romantisk vintage stil och ofta blir det rikligt med dekorationer. Men jag älskar att prova olika stilar. Spets och ibland tyg på alstren gör att man kan få en fram en personlig touch. Har börjat att utforska mixed media och gillar att kladda med färg.
När jag inte scrappar så handarbetar jag och att gjuta i betong är roligt! Annars tycker jag om att resa, se på film, besöka loppisar, vara i sommarstugan och att spendera tid med familj och vänner.

Det ska bli spännande att få gästa En liten butik, som ska bli jättekul! Jag hoppas att jag kommer att kunna bidra med inspiration. Kika gärna in på bloggen: http://mezzanotteskapar.blogspot.com
Katja slutade i juni 2014 men gästspelar ibland hos En liten butik fortfarande...................................................................................................................................................................


1 kommentar:

Rozzan sa...

Härligt att läsa om er alla :) Ett riktigt inspirations team, jag vet att jag kommer att besöka er ofta! Många av er är nya för mig, medans jag känner igen några av er :)
Lycka till! Jag ser fram mot att se vad ni hittar på :)
Kramiz Rozzan